Birand demediğini bırakmadı

Birand demediğini bırakmadı

Hanefi Avcı soruşturması kapsamında 'mağdur' olarak savcılığa ifade veren Birand, Ana Haber demediğini bırakmadı....

Hanefi Avcı soruşturması kapsamında 'mağdur' olarak savcılığa ifade veren Mehmet Ali Birand "Bu bir ayıptır, tek kelimeyle kepazeliktir" dedi.




Gazeteci Mehmet Ali Birand, ''Devrimci Karargah Örgütü''ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın bürosunda ele geçirilen ses kayıtlarına ilişkin olarak ''mağdur'' sıfatıyla ifade verdi.

Hanefi Avcı'nın evinde bulunan gizli dinleme kayıtları arasında Mehmet Ali Birand'ın da bazı görüşmelerinin olması 'telekulak' tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. 28 Şubat döneminde yapılan gizli dinlemeler Birand'ın özel hayatını da kapsayacak şekilde geniş tutulmuş. Bugün savcılığın daveti üzerine 'mağdur' sıfatıyla ifade veren Birand, Kanal D Ana Haber'de suskunluğu bozdu.

Savcılığa şikayetçi olmayacağını söylediğini belirten Birand, maruz kaldığı telekulak uygulamasına canlı yayında sert tepki gösterdi. Usta gazeteci, 'artık bu gizli dinlemelere bir çare bulmanın zamanı gelmedi mi?' diye sordu.

"Şikayetçi olmadım ama söylemeden geçemeyeceğim bir şey. Bu dinlemeler insada özeline tecavüz duygusu yaşatıyor. Polis artık gereksiz ve yasa dışı dinlemelerden vazgeçmek zorundadir. Bu topluma biraz olsun saygısı varsa kendine çeki düzen verir. Artık yetmez mi? Bu bir ayıptır, tek kelimeyle kepazeliktir. Yapanın da kara lekesidir."

Etiketler :