Birand kardeş tv demedi salladı

Birand kardeş tv demedi salladı

Birand, yeni sezon öncesi alınan bir karara rakipleri Uğur Dündar ve Ali Kırca tarafından sırf geri düştükleri için uymadıklarını yazdı.

Mehmet Ali Birand'ın Milliyet'teki köşe köşe yazısından

..................

Reyting kavgasında yeni dönem başladı...

4 büyük kanalın (Kanal D, Star, Show, ATV) Ana Haber Bültenleri arasındaki amansız mücadele eylül başından itibaren yeniden başladı. Bu başlangıcın en önemli yanı, dört kanal yöneticilerinin bir anlaşmaya varmalarıydı. Buna göre, dört Ana Haber Jeneriğini 19:00'da döndürecek ve haberi 19:45'te bitireceklerdi.

Hatırlayacaksınız, özellikle Star ve Show ana haber jeneriklerini, sırf reyting arttırmak için 19:30 civarında döndürür, haberlerini de, ATV ve Kanal D reklama çıktığı dakikalarda sürdürüp 20:00 civarında bitirirlerdi.

Bu yaklaşımın büyük avantajı, seyircinin çoğaldığı 19:15 sonrasından yararlanmak, ATV ve Kanal D 19:45'te reklama gittikleri için boşta kalan seyirciyi de alıp, kolayca reyting arttırmaktı. Aslında, suni bir reyting elde ederlerdi.
Eylül başında, 4 kanal kendi aralarında anlaşıp Ana Haber jeneriğini saat 19:00'da döndürmeye ve en geç 19:50'de bülteni bitirmeye başladılar. Kısa bir sürede dengeler değişti. Eski birinciler konumlarını kaybettiler, Kanal D ise yükseldi. Bu durum karşısında Star ile Show dayanamayıp tekrar eski uygulamaya geri döndüler.

Haberlere, 18:30- 18:45 arasında başlıyorlar, ancak reyting hesaplamaları için jeneriklerini 19:20-19:25'te döndürüyorlar.

Biz, ilk günden bu yana hep yanı hareket ediyoruz.

Kanal D, Haber özetlerini ve sıcak haberleri 18:45'te Koca Kafaların "Baba Haber Bülteni" ile başlatıyor, Ana Haber jeneriği her zaman olduğu gibi 19:00'da dönüyor ve 19:45'te bültenini bitiriyor. Bu ilkeli yaklaşımından da vaz geçmeyecek.

Etiketler :