Birand Ve Dündar'ın CHP'deki rolü ne?

Birand Ve Dündar'ın CHP'deki rolü ne?

CHP Milletvekili Şahin Mengü'nün dile getirdiği iddiaya Mehmet Ali Birand ve Uğur Dündar'dan yanıt jet yanıt geldi. İşte Dündar ve Birand'ın cevabı...

CHP Milletvekili Şahin Mangi, Önder sav'ın Kılıçdaroğlu, UĞur Dündar ve Mehmet Ali Birand'ın operasyonuyla tasfiye edildiğini iddia etti. Mengü'nün Akit Gazetesi'nin haberine dayandırarak ortaya attığı bu iddiaya Birand ve Dündar yanıt verdi.


Mehmet Ali Birand (Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni)
''Mengü'ye hiç yakıştıramadım''
Şahin Mengü'ye hiç yakıştıramadım. Kendisi bu haberi Akit Gazetesi'nde okuduğunu söylemiş. Ayıptır. Onun gibi dikkatli bir insan Akit Gazetesi'nin yazdığı bu haberi doğru kabul ediyor ve bize bir telefon açıp işin doğrusunu sorma gereği görmüyor. Kılıçdaroğlu'yla ne öyle bir toplantıya katıldım ne de öyle bir toplantı gündeme geldi! Kılıçdaroğlu'yla katıldığım tek toplantı tüm gazete ve televizyonların Genel Yayın Yönetmenleri'nin katıldığı ve en az 40 kişinin olduğu bir toplantıydı. Bu toplantı da Muharrem İnce'nin Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuyla ilgili çıkışı sonrasıydı.

Uğur Dündar (Star Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni)
Külliyen yalan, iftira
Külliyen yalan. Ne böyle bir davetten toplantıdan haberim var, ne bana böyle bir davet geldi ne de böyle bir toplantıya katıldım. Biz gazeteciyiz düşüncelerimizi ekrandan ve benim sabah radyodan yaptığım programdan açık açık söyleriz. Benim siyasetten uzaktan yakından hiçbir ilgim yok, ilgi kurmayı da düşünmüyorum. Külliyen yalan. Şahin Mengü açıklamasını Akit Gazetesi'ne dayandırıyor. Kendisine de teessüf ettim. Bize sormadan böyle bir iddiayı dile getirdiği için. Kaldı ki kendisi avukattır, müvekkillerinin kişilik haklarını korumakla yükümlü olan bir kişinin böyle bir iftirayı muhatabına sormadan kamuoyuyla paylaşması esef vericidir.

 

Etiketler :