Birgün'e Göre Ecevit'in Uzaklaştırılması

Birgün'e Göre Ecevit'in Uzaklaştırılması

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in koruma müdürlüğünü yapan DSP Milletvekili Recai Birgün, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Birgün, 'Türk siyasetinin en karanlık dönemi'ni şöyle anlattı:

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in koruma müdürlüğünü de yapan DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, Türk siyasetinin en karanlık döneminin, 57. hükümet döneminde yaşananlar olduğunu söyledi.

Birgün, "Bu konuda asla doktorları suçlamıyorum. Bilerek ya da bilmeyerek Ecevit'in siyasetten uzaklaştırma sürecine katkıda bulunanlar var. Bunların kim olduğu ortaya çıksın" dedi.  

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün bilgi istediği DSP İzmir Milletvekili Birgün bugün Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Birgün, Savcı Öz'ün dün saat 14.00 sularında kendisini arayarak bazı konularda bilgi almak istediğini, kendisinin de bu daveti kabul ettiğini söyledi. Öz'le görüşmenin bugün planlandığını ifade eden Birgün, buna karşın daha sonra Öz'ün, görüşmenin önümüzdeki hafta ortasına ertelenmesi talebinin kendisine iletildiğini söyledi. Birgün, "Ben de kabul ettim. Tekrar telefon bekliyoruz. Davet edilirsem gideceğim" dedi.  

'Bu davetin, Bülent Ecevit'in Başkent Hastanesi'nde yaşadığı olaylarla ilgili olma ihtimali var mı?' sorusu üzerine Birgün, 57. hükümet dönemde yaşananlarla ilgili açıklamaları sadece son günlerde yapmadığını, 2002'den beri her mikrofon uzatıldığında lafı döndürüp dolaştırıp 57. hükümet döneminde yaşanan karanlık olayların mutlaka açığa çıkarılması gerektiğine getirdiğini anlattı. Birgün, "Bu çağrıma bugüne kadar hiçbir kesimden doğru düzgün bir yanıt bulamadım. 57. dönemde sayın Ecevit'le, DSP'yle ve 57. hükümetin bizzat kendisiyle ilgili neler oldu, neler bitti, Almanya'da özel toplantı yapıldı mı, yapıldıysa bu toplantıya kimler katıldı, ne konuşuldu, ne kararlar alındı, bunlar üzerinde kimse durmadı. Ergenekon adı verilen operasyonun da Türk siyasi tarihinin karanlık yönlerini ortaya çıkarma iddiası var gibi. Ben de diyorum ki o zaman Türk siyasetinin en karanlık dönemi bence 57. hükümet döneminde yaşananlardır. Bu savcılarımızın görevi de bu olayı mercek altına almaktır" şeklinde konuştu.  

'Hastanede neler yaşandı?' sorusu üzerine Birgün, bunun kamuoyunun bir tespiti olduğunu söyledi. Birgün şunları kaydetti: "Türk kamuoyu bize şunu soruyor. Ne oldu, sayın Ecevit birdenbire hastalandı? Sonra birden iyileşti. Sonra partiniz ikiye bölündü, sonra hiç ortada yokken birden bire seçim kararı aldınız. Ne olup bitti bunu soruyor. Biz de bunun cevaplarını bildiğimiz kadarıyla Türk kamuoyuyla paylaşmaya çalışıyoruz. Bize gelen baskı sonucu böyle bir sonuç ortaya çıktı ki 57. iktidar dönemiyle ilgili bir takım soru işaretleri var. Biz de bu soru işaretlerinin aydınlanması için 2002'den beri her aşamada dile getiriyoruz. Umarız o aydınlanmaya yakın bir kaç adım atılacak gibi."  

Birgün, 'Hastanede bir operasyon yapıldığını mı düşünüyorsunuz?' sorusuna ise şu karşılığı verdi: "Öyle birşey söylemiyorum. Bu konuda asla doktorları da suçlamıyorum. Bilerek ya da bilmeyerek Ecevit'in siyasetten uzaklaştırma sürecine katkıda bulunanlar var. Bunların kim olduğu ortaya çıksın. Doktorları suçlamam sözkonusu değil."

Etiketler :