Birgün'ün Peşine Takıldı Böyle Oldu

Birgün'ün Peşine Takıldı Böyle Oldu

Deniz Feneri Derneği ile ilgili yalan haberlerle okuyucularını yanıltan Birgün Gazetesi’nin peşine takılan Yeni Çağ Gazetesi, bugünkü yayını ile gerçek dışı habere alet olduğunu kabul etmek zorunda kaldı.

Türkiye’de Yeni Çağ Gazetesi kolaycılığı tercih etti Birgün’ün yalan çukuruna düştü. Deniz Feneri Derneği ile ilgili yalan haberlerle okuyucularını yanıltan Birgün Gazetesi’nin peşine takılan Yeni Çağ Gazetesi, bugünkü yayını ile gerçek dışı habere alet olduğunu kabul etmek zorunda kaldı. İlgili devlet kuruluşundan yapılan yalanlama açıklamasına bugün sayfalarında yer veren Yeni Çağ’ın bundan sonra Doğan Grubu gazeteleri, Cumhuriyet ve Birgün gibi gazetelerin Deniz Feneri ile ilgili karalama haberlerini yayınlama kolaycılığına gitmemesi bekleniyor.

 

Türkiye’de Yeni Çağ Gazetesi’nin bugün 7.sayfasında yayınladığı açıklama:

 

TTA'dan açıklama

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki depolarımız dâhil, ülke genelindeki depolarımızdan hiç birisi Deniz Feneri Derneğine kullandırılmamış, dolayısıyla, bu nedenle kurumumuzda görevli hiçbir Müfettiş hakkında herhangi bir işlem de yapılmamıştır. Bitlis Sigara Fabrikasındaki atıl vaziyetteki bir mahallin Bitlis Deniz Feneri Derneği tarafından kullanımı hususunda ise; mevzuatın gerektirdiği iş ve işlemler tekemmül ettirilerek sonuçlandırılmıştır. Şirketimizde söz konusu olan özelleştirmeler nedeniyle, 20. 03. 2007 tarihli 34 sayılı onayla, Teftiş Kurulu Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 4. Maddesi uyarınca; İstanbul dışındaki görev merkezlerinin tamamı kaldırılmış, bu kapsamda İzmir Grubunda görev yapan ( 9 ), Ankara Grubunda görev yapan ( 4 ) Müfettiş Genel Müdürlüğümüzün merkezinde görevlendirilerek teftiş, inceleme ve soruşturma görevlerine devam etmektedirler. Dolayısıyla, Teftiş Kurulunun kaldırıldığı bilgisi de doğru değildir. Görev merkezlerinin kaldırılması işlemi, adı geçen derneğin Bitlis Sigara Fabrikasındaki mahalli kullanımına dair incelemeden yaklaşık 6 ay önce tesis edilmiş olup, görev merkezlerinin kaldırılmasıyla anılan inceleme arasında hiçbir bağ bulunmamaktadır. Keza, bu nedenle hiçbir müfettişimiz hakkında da herhangi bir işlem yapılmamıştır. Söz konusu idari işlem, işleme muhatap 5 kişi tarafından iptali talebiyle idari yargıya taşınmış ancak, sonuçlanan davalarda iptal talebi yargı mercilerince reddedilmiştir.

 

Tanıt ERDEN

 

TÜTÜN, TÜTÜN MAMULLERİ, TUZ VE ALKOL İŞLETMELERİ A. Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HUKUK MÜŞAVİRİ

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :