'Birkaç Erdoğan'a ihtiyaç var'

'Birkaç Erdoğan'a ihtiyaç var'

UMAB Başkanı Prof. Dr. Yusuf El-Karadavi ve İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu, İstanbul'daki dev buluşma ilgili bilgi verdi.

Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği (UMAB) ve Avrupa Fetva Araştırmaları Kurumu (AFAK), İDSB’nin ev sahipliğinde 29 Haziran-2Temmuz arasında İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde toplanıyor.

Alimlerin gündeminde Gazze’ye yönelik uygulanan haksız ve hukuksuz ambargoya karşı geliştirilecek tavırlar, Filistinli Müslümanların durumları ve Mescid-i Aksa'nın yer aldığı bildirildi.

Türkiye'nin Gazze konusundaki duyarlılığı ve Mavi Marmara sürecinde ve sonrasında ortaya koyduğu tavra destek çıkan Yusuf El Karadavi, Arap Yönetimlerin Filistin konusundaki duyarsızlığına karşı Arap ülkerinin de Birkaç tane Tayyip Erdoğan'a ihtiyacı olduğunu söyledi. Karadavi ayrıca, Müslüman ve Arap halkları, Türk ürünlerini satın almaya çağırdı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve “Tarihinde daima ilim adamlarına kucak açmış olan Türkiye’nin ve bilhassa İstanbul’un, Türkiye’nin tarihi ve kültürel etkinlik sahalarına uygun yeni ve büyük misyonlar yüklenmeye hazırlandığı bugünlerde bu toplantının İstanbul’da yapılacak olması çok manidardır” diyen İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

İslam dünyasının en önemli ilim adamlarını İstanbul’da misafir etmek ve böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmak bizim için çok büyük bir şeref olacaktır. Âlimlerimizle doğru ve sağlıklı istişareler yaptıkça yanlış adımlar atmayız diye düşünüyoruz. İslam dünyasının en büyük çatı sivil kuruluşu olan İDSB, daha önce olduğu gibi bu yıl da UMAB Genel Kurulu’na ev sahipliği yapacak. Bu toplantılarda elde edeceğimiz ufuk ve vizyonla geleceğe yönelik planlarımızı daha yüksek bir güven içerisince gerçekleştireceğiz diye ümit ediyoruz.”

İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu açıklamasını şu şekilde bitiridi: "Bizler, 45 ülkeden 185 üyemiz ile İDSB olarak İslam dünyasının seçkin âlimlerini İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu vesileye Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği Genel Kurulunun 29 Haziran Salı günü saat 19’da gerçekleştirilecek açılış programına tüm İstanbulluları davet ediyoruz."

HaBertaraf

Etiketler :