Birleşmeye en anlamlı ve sert tepki

Birleşmeye en anlamlı ve sert tepki

Birleşmeye başından beri karşı çıkan Aydın Menderes, partinin 'çakma Demokrat Parti' olduğunu vurguladı.

Birleşmeye başından beri karşı çıkan Aydın Menderes, partinin 'çakma Demokrat Parti' olduğunu vurguladı. Demirel ve onun emanetçisi Cindoruk'un siyasi hayatları boyunca DP'yi ve Menderes ismini oy kaynağı olarak görüp bunu kullandıklarını açıklayan Menderes, amaçlarının ise Silivri'yi boşaltıp Ergenekon davasını örtbas etmek ve Aydın Doğan'a yardım etmek olduğunu savundu.

Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan Menderes, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. "Bu 'çakma Demokrat Parti'dir. 1946-1960 yılları arasında var olmuş DP ile uzak yakın hiçbir ilişkisi yoktur." diyen Menderes, şöyle konuştu: "Esasen Demirel ve onun emanetçisi Cindoruk'un da siyasi hayatları boyunca DP'yi ve Menderes ismini oy kaynağı olarak görüp bunu kullanmışlar. Buna mukabil ne DP'nin anısı ne merhum Adnan Menderes'in anısı için hiçbir şey yapmamışlardır. DP adına herhangi bir söz söyleme imkânına, böyle bir temsil özelliğine de sahip değillerdir. Bu itibarla peki niye bu ismi devam ettiriyorlar? Merkeze gelmişler, solcular gelecekmiş. İsmini biran önce değiştirmelidirler. Bu ismi muhafaza etmeleri, tam bir siyasi riyakârlıktır. Bu birleşenler, hayırda birleşmemişlerdir ve böyle bir birleşmeden hiçbir siyasi sonuçta bir bakıma çıkmayacaktır."

Cindoruk'un, Demirel'in ve bugünkü DP'nin yapıp söylediklerinin hiçbirinin asıl DP'yi temsil etmeyeceğini ve ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Menderes, özellikle genç nüfusun bu konuda zihinlerinin karıştırılmamasını istedi. Bir araya gelenlerin bambaşka bir yolun yolcusu olduğunu ve ayrı bir siyasi parti olduğuna dikkat çeken Menderes, "Asıl DP ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu ismi sadece kendilerinin bundan sonra yapacakları hataları, yanlışlıkları ve iyi niyetle olmayan demokrasiye aykırı tutum ve davranışlara bir örtü olarak kullanmak için ancak muhafaza edebilirler. Bu ismi derhal değiştirmeleri gerekiyor. Aksi halde tam bir siyasi riyakârlık örneği oluyor." diye konuştu.

"İTTİFAKIN GÖRÜNMEYEN DÖRDÜNCÜ AYAĞI AYDIN DOĞAN'DIR"

DP-Anavatan birleşmesinin DYP-Anavatan birleşmesi de olmadığını dile getiren Menderes, bu bir Demokratik Türkiye Partisi-Anavatan birleşmesi olduğunu söyledi. "28 Şubat'taki Demirel Cindoruk ve Mesut Yılmaz ittifakının devamıdır." diyen Menderes, "Kökünde bir kere bu vardır. Ayrıca Hüsamettin Cindoruk yeni bir avukatlık türü icat etmiş, parti başkanı olarak dışardan Ergenekon davasına dâhil olup oradaki sanıkların avukatlığını üstlenmeye çalışıyor. Bunun bu şekilde hareket etmesinin Anayasada yeri yoktur. Bir mahkeme hakkında bir parti genel başkanının bu kadar tarafgir bir şekilde konuşması, beyanda bulunması akıl alacak bir şey değildir. Bu birleşmenin iki amacı vardır: Birincisi, mümkün olduğu kadar muhalefette olduğu sürece Silivri'dekilere Ergenekon davası sanıklarına sahip çıkmak, onları savunmak; iktidar olurlarsa Silivri'yi boşaltmak Ergenekon davasını örtbas etmek. İkinci amaç ise Aydın Doğan'a yardım etmek onu kurtarmaktır. Bu Demirel, Cindoruk, Mesut Yılmaz ittifakının görünmeyen dördüncü ayağı da Aydın Doğan'dır." şeklinde konuştu.

"Yılmaz ve Cindoruk bir araya gelirse o partinin genel başkanı Sabih Kanadoğlu olur." açıklamasını 28 Şubat ittifakı olduğu için söylediğini anlatan Menderes, şöyle devam etti: "Unutulmasın, bir Isparta gezisinde Demirel, Mesut Yılmaz'ın elini havaya kaldırmıştı, o günden bugüne kadar bunu sürdürmüşler. Bir araya gelişleri Ergenekon ve Aydın Doğan'a ellerinden geldiğince yardımcı olmak. Başka bir ortak noktaları da söz konusu değildir, yoktur."

"YILMAZ'IN ÖZAL İLE HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR"

"Demirel ve Cindoruk'un nasıl DP'ye rahmetli Adnan Menderes'e bir yakınlıkları yoksa sadece bunları oy kaygısıyla bir kaynak sayıp kullanmışlarsa; Mesut Yılmaz'ın da rahmetli Özal ile hiçbir ilgisinin bulunmamaktadır" diyen Menderes, "Rahmetli Özal'ın vefatından önce yeni bir parti kurmak istemesinde ne kadar haklı ve ne kadar ileri görüşlü olduğu da Allah gani gani rahmet eylesin bu şekilde ortaya çıkmıştır." şeklinde konuştu.

Delegeleri "Bir şuur yok." diye eleştiren Menderes, "Bir ümitsizlik çaresizlik içinde kalmış, acaba şundan bundan bir şey çıkar mı diye çaresizlik içerisinde olan delege buraya gelşim oy vermiş ama önemli olan bu partinin Türkiye'de yüzde 2 kadar bile oyu olmadığı ve gelecekte de olmayacak yani. Burada delege, 'belki tutar madem bu partideyiz birde bu denensin' diye düşünmüştür. Ama verdikleri kararla, milletle partileri arasındaki uçurumu çok daha fazla da büyüttüler. Bu bir araya gelen isimlerin hepsini millet tasfiye etmiştir. Milletin tasfiye ettiğini, siyasetin geri getirdiği de görülmemiştir. Bu partiyi bu veya şu şekilde büyütecek bir girişim olmayacaktır." diye konuştu.

Zamanı gelince Demirel ve Cindoruk'un gerçek yüzlerini ortaya koyacağını tekrarlayan Menderes, nasıl yanardöner olduklarını herkesin göreceğini söyledi.

Etiketler :