Bitlis'in yaverinin annesi: Oğlum...

Bitlis'in yaverinin annesi: Oğlum...

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in yaveri Piyade Binbaşı Faik Işık'ın annesi Şükran Işık (84), "Bitlis Paşa ve oğlum, suikasta kurban gitti. Devlet hesap sorsun." dedi.

Anne Şükran Işık, JİTEM'in kurucusu olduğu söylenen tutuklu Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan'a ait ses kayıtlarını ürpererek dinlediklerini söyledi. Gözyaşları içinde konuşan Şükran Işık ise evlat acısının hiçbir duyguya benzemediğine dikkat çekerek, devletin derhal hesap sormasını istedi.

Faik Işık'ın dayısının oğlu İbrahim Toker (33) de devletin içinde çöreklenmiş bazı kişilerin, kendi menfaatleri doğrultusunda bu suikasti yaptıklarını öğrendiklerini iddia etti. Devletin bir kurumunun, Jandarma Genel Komutanı ve onunla birlikte bulunan askeri personelin ölümüne sebep olmasına türlü anlam veremediğini belirten Toker, "Devletin bir kurumu, diğer kurumunun en başındaki insana suikast düzenliyor. Buna sadece vahşet diyebilirim. Sorumlular muhakkak cezalandırılmalıdır. Bu ses kayıtları, şayet montaj değilse ki bence değil, başta beni ve bütün ailemizi rahatsız etti. Bunun hesabı derhal sorulmalıdır." şeklinde konuştu.

Dayısı öldüğünde 16 yaşında olduğunu ve aradan geçen 17 yıl boyunca ortaya bazı iddiaların atıldığını belirten İbrahim Toker, ilk defa bu kadar ciddi bir kanıtın kamuoyunda duyulduğunu söyledi. Bundan önce de benzer ses kayıtları ortaya çıktığını ve yalanlanamadığını hatırlatan Toker, "Biz yıllarca dayımın kaza sonucu şehit olduğunu düşünürken bir anda suikast sonucu öldürüldüğünü duydum. Ses kaydının internete düştüğünü duyunca hemen tıkladım ve tüylerim ürpererek dinledim. Devletin bize borcu var, suçlulardan hesap sorsun." dedi.

Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in de içinde bulunduğu Beechcraft B200 King Air tipi çift motorlu uçak, 17 Şubat 1993'te düştü. Uçakta Orgeneral Bitlis ve yaveri Piyade Binbaşı Faik Işık'ın yanısıra çok sayıda askeri personel bulunuyordu. Bu olayın üzerinden 17 geçtikten sonra JİTEM'in kurucusu olduğu belirtilen ve halen Ergenekon terör örgütü davasında tutuklu yargılanan emekli Albay Arif Doğan'a ait olduğu belirtilen bir ses kaydı, gündeme bomba gibi düştü. Doğan, Bitlis'e suikasti JİTEM komutanlarından Cem Ersever'in düzenlediğini öne sürerek, "Ben destek vermezsem ....(nahh) öldürürlerdi." diyor.


CİHAN

Etiketler :