Bitlis'teki Nemrut Krater Gölü havadan ve su altından görüntülendi

Bitlis'teki Nemrut Krater Gölü havadan ve su altından görüntülendi

Su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ile Sahil Güvenlik Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timleri, Türkiye'nin en büyük krater gölü özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü'nün derinliklerini kayıt altına aldı

BİTLİS (AA) - ŞENER TOKTAŞ - Su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ile Sahil Güvenlik Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) Timleri, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü'nü su altından görüntüledi.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan 2 bin 247 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, manzarasıyla her mevsim farklı güzelliklere bürünüyor.

Sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, kuş türleri, boz ayıları ve biyoçeşitliliğiyle ilgi çeken Nemrut Kalderası, yılın her döneminde doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının yanı sıra kampçılara ev sahipliği yapıyor.

Ceylan ve DEGAK timleri, bugünlerde kalderanın yeşil örtüsüyle bütünleşen, Türkiye'nin en büyük krater gölü özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü'nü havadan ve su altından görüntüledi.

Nemrut Krater Gölü'nün 2 bin 247 rakımda yer aldığını belirten Ceylan, "Adını Babil Kralı Nemrut'tan alan göl, 12 kilometrekarelik alanıyla ülkemizin en büyük krater gölü. Burası irtifa dalış merkezi olabilecek nitelikte bir yer." diye konuştu.

DEGAK Özel Timi 25 Komutanı Abdullah Yeltirik de Nemrut Krater Gölü'nde keyifli bir irtifa dalışı gerçekleştirdiklerini ifade ederek "Denizlerdeki faaliyetlerimizin yanı sıra irtifa dalışlarıyla yeni tecrübeler edinmeye devam edeceğiz. Su Altı Eğitim Merkezlerimizdeki dalgıç öğrencilere irtifa eğitimi verilebilecek bulunmaz bir yer." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.