Biz, "bize ne demeyiz" !

Biz, "bize ne demeyiz" !

Mülteci sayısı artarsa harekete geçilmeli

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu toplantısının ardından İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Gündeminde Suriye krizi ve mülteci akını olan Davutoğlu şunları söyledi:

"Daha da büyük dalgalar haline mülteci akını olursa bunun gözden geçirilmesi gerekir. Mülteci sayısı arttıkça, bu konudaki mekanizmaları harekete geçireceğiz."

"SİVİL KAMPLARA HERKES GİREBİLİR"
Sivillere ait kamplara gidilmesi konusunda şeffaflık vardır. Ancak güvenlik nedeniyle hassasiyet gerektiren kamplara girişlerde özel durumların olması normaldir."

"Pasaportsuz girenlerin mülteci kamplarında misafir edilmeleri doğaldır. Bu çerçevede alınan bazı önlemler olabilir. Bunların değerlendirmeleri yapılıyor ancak bu Suriyeli mültecilere karşı bir tutum olarak değerlendirilmemelidir."

"Sınır vilayetlerimizdeki vatandaşlarımıza ve mülki amrlerimize de teşekkür ediyorum. şu ana kadar da hiç bir sıkıntı olmadan o kardeşlerimize kucak açtılar."

"80 bin kişi kapımıza dayandı. Bu insanların bombardımana tutulmasına izin mi verseydik? Bu konuda ahkam kesenlere, "bize ne" diyenlere o kamplara gitmelerini söylüyoruz. Biz, "bize ne demeyiz"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.