"Biz bu kadar zengin miyiz?"

"Biz bu kadar zengin miyiz?"

Bakan Çağlayan'ı isyan ettiren veriler...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''İhracatımız rekor kırdığı için ne kadar mutluysak, ithalatımızın kırdığı rekordan da o kadar rahatsızız ve bu konuda da çok ciddi ve somut çalışmalar yapıyoruz'' dedi.

Çağlayan, 2011 yılı ithalat rakamlarını değerlendirdiğin basın toplantısında, 2011'de 240,8 milyar dolar ithalat yapıldığını hatırlattı.

İthalatın rekor kırdığını belirten Çağlayan, ''Ama ben devlet olarak ithalata yasak getiremem'' dedi.

BAKAN ÇAĞLAYAN: BİZ BUNU YAPACAK KADAR ZENGİN BİR ÜLKE MİYİZ?
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2011’de Türkiye’ye 14.3 milyon adet cep telefonu geldiğini belirterek, “Buna 1.7 milyar dolarlık bedel ödedik. Ben vatandaşlara gidip cep telefonu almayın demiyorum. Biz 11 ayda bir cep telefonu değiştirecek kadar zengin bir ülke miyiz?” dedi. Çağlayan, ithalatla ilgili örnekleri şöyle çeşitlendirdi: “465 milyon dolarlık buzdolabı ve soğutucu ithal ettik. Bizim ürünlerimiz kapış kapış giderken, biz gidip bunların ürünlerini alıyoruz. 2011’de 194 milyon dolarlık halı, 43 milyon dolarlık şemsiye, 578 milyon dolarlık mobilya, 461 milyon dolarlık giyim eşyası ürünü ithal ettik. Bu rakamları alt alta koyunca milyar dolarlar ifade ediyor. Bunlar bizde yok mu, alası var. Para kimin parası, vatandaşların parası. Vatandaşlarımızın ne ithal edeceğine karışamayız ama biz 75 milyonluk aileyiz. 2011’te ithalat yüzde 29.8 yükseldi. Bu artış hızı ihracattan yüksek olduğu için kimseyi memnun edemiyoruz.” dedi.


AA
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.