"Biz bu petrolü bulacağız"

"Biz bu petrolü bulacağız"

Enerji Bakanı Yıldız “İnanıyoruz ki biz bu petrolü bulacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine 1.1 milyar lira harcadıklarını söyledi. AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği 3. Gençlik Sempozyumu’nda konuşan Yıldız, gençlerin sorularını da cevapladı. Enerji Bakanı, “2002 yılındaki paranın 10 katını, 1.1 milyar liranın tamamını arama faaliyetlerine ayırıyoruz. İnanıyoruz ki biz bu petrolü bulacağız. Ya Türkiye’de ya da aradığımız komşu ülkelerde az veya çok bulacağız. Bu petrol ve doğalgaza bir şekliyle ulaşacağız” dedi. Maden arama konusundaki gelişmeleri de anlatan Taner Yıldız, 42 bin yatırımcının elinde arama ruhsatı bulunduğunu, bunlardan sadece 6 bininin işletmeye dönüştüğünü aktardı. Yıldız “Ciddi yatırımcının önünü açan, çantacıları zorlaştıran yapı oluşturduk. Önceki yapı da iyi niyetle hazırlanmış istismara uğrayan yapıda genel müdürün önüne 210 evrak geliyordu. Şimdi bu sayı 8’e düştü” dedi. 

NÜKLEER MÜHENDİSİ İHTİYACI

Konuşmasında Japonya’daki depremi yaşayanlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Yıldız, nükleer enerji konusuna da değindi. Bakan Yıldız, gelecek 2-3 ay içinde Mersin Akkuyu’ya Ruslar’la yapılacak nükleer santral için şantiyede ciddi aktiviteler başlayacağı bilgisini verdi. Sinop’ta Japonya ile nükleer santral kurmak için görüşmelerin sürdüğünü belirten Yıldız, önümüzdeki yıllarda Türkiye’de daha fazla nükleer mühendisi ihtiyacı olacağını aktardı ve “Bu yüzden 7 yıl boyunca eğitim ziyaretleri yapacağız” dedi. • AJANSLAR

BABACAN: 1.3 milyon kişi iş buldu

Sempozyumda konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da Türkiye ekonomisinin 2010’da yüzde 7.5-8.5 arasında büyüyeceğini belirtti. Şimdiye kadar 1 milyon 300 bin kişinin iş bulduğunu aktaran Babacan, özel sektörde istihdamı önemsediklerini vurguladı. Babacan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun devletin işçi alması önerisinin mantıksız olduğunu savundu. Babacan “Gelişmiş istikrarlı ekonomi için yapısal reformlar sürüyor. 2023’te kişi başı milli geliri 25 bin doları aşmış, ilk 10 ekonomi arasına girmek istiyoruz” dedi.

Etiketler :