Biz döndük ya onlar...

Biz döndük ya onlar...

Gazze gazisi İsmail Yeşildal, kendilerine bir gün yapılan zülmün Gazze halkına hergün yapıldığını söyledi.

Gazze gazisi İsmail Yeşildal, kendilerine bir gün yapılan zülmün Gazze halkına hergün yapıldığını söyledi.

 

Filistin'e yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisine yapılan İsrail saldırısında yaralanan İsmail Yeşildal, tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden taburcu edilerek, Kocaeli'ne getirildi. Yeşildal'ı sevenler, Kandıra ışıklardan itibaren evine kadar Yeşildal'a eşlik etti. Yol boyunca korna çalan vatandaşlar, büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Gazze gazisi Yeşildal'ın ambulanstan indirilmesi sırasında bit grup tekbir getirdi. Hasta Yeşildal da tekbir parmağını göstererek karşılık verdi. Daha sonra Yeşildal, evinde istirahata çekildi.

 

Gazze gazisi İsmail Yeşildal, sevenleri kendisini yalnız bırakmayıp evine kadar geldikleri için teşekkür etti. Ülkenin destekleriyle çok kısa bir sürede yurda döndüklerini kaydeden Yeşildal, "Biz döndük, buradayız iyiyiz. Ama oradaki kardeşlerimizi unutmadık. Bize bir gün yapılan oradaki kardeşlerimize her gün yapılıyor. Bu zulüm bir gün değil, üç gün değil, sürekli devam ediyor. İnsanlar bu işe duyarlılıklarını lütfen kaybetmesinler. Bu ambargo kalkana kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Buraya kadar geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

 

İsmail Yeşildal'ın ağabeyi Abdullah Yeşildal ise hükümetin, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı'nın ve konuyla alakalı herkesten çok yardım gördüklerini söyledi. Ağabey Yeşildal, "Bizim özelimizde Fikri Işık Bey'in çok yardımlarını gördük. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Burada emeği geçen, fakat ismi aklımıza gelmeyen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Yeşildal'ın sağlık durumu hakkında açıklama yapan Kocaeli Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık da hastanın ilk müdahalesinin ilgili ülkede, idame tedavisinin ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldığını söyledi. Yeşildal'ın genel durumunun oldukça iyi oldğunu belirten Aydınlık, çarşamba günü hastanın dikişlerinin alınacağını ifade etti.

 

Pansumanlarına, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'nde devam edileceğini kaydeden Sağlık Müdürü, "İnşallah Çarşamba günü dikişleri alınacak. Şifası tamamına ermiş olacak. Şifa olarak taburcu oldu. Nekahet dönemini evinde geçiriyor. Pansumanları cerrahi uzmanlarımız tarafında yapılacak. Rehabilitasyon sürecini önümüzdeki dönemde arkadaşlarımız ilgilenecek." diye konuştu. Cihan

 

Etiketler :