"Biz Mossad gibi yapmayız"

"Biz Mossad gibi yapmayız"

Putin: Biz MOSSAD'ın yaptığı gibi hıyanet eden ajanlarımızı öldürmeyiz...

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Rus istihbarat birimlerinin ülkesine ihanet eden ve yurtdışına kaçan hainleri yok etmediğini söyledi.

Canlı yayında 'Hainleri öldürme emrini verdiniz mi?' sorusuna Putin, Stalin zamanında eski Sovyetler Birliği'nde bu tür birimlerin olduğunu ancak şu anda bunların yok edildiğini belirtti.

İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın bu tür metodlarının olduğunu duyduğunu dile getiren Putin, "Dünyanın bazı istihbarat birimleri bunu halen yapıyor olabilir. Ama bizim istihbarat birimlerimiz bu tür işlerle uğraşmaz. Bence vatanını satan insanlar kendiliğinden geberir gider" şeklinde cevap verdi.

HAİNLERE DOMUZ SUÇLAMASI

Rusya Başbakanı, ABD'de yazın yaşanan 10 ajanın sınırdışı edilmesine de değindi.

Ajanların hıyanet sonucunun açığa çıkarıldığını belirten Putin, "Ajanları satan adam da askerdi. Yani o silah arkadaşlarını sattı. Vatanını sattı. Çocuklarının, ailesinin gözüne nasıl bakacak? Bir düşünün bakalım. Ajanlarımız hayatını vazifelerine adadı. Aile ve yakınlarından vazgeçti. Cenazelere gelmedi. Anadili düzeyinde yabancı dil öğrendi. Ve bir anda bir hayvan onları sattı. Domuz! Bu tu tür insanların geleceği yok" dedi.

CİHAN
 

Etiketler :