'Bizi çekmeyin gidin Baykal'ı çekin...'

'Bizi çekmeyin gidin Baykal'ı çekin...'

Gözaltına alınan şebeke üyeleri kendilerini, "Bizi çekmeyin gidin Baykal'ı çekin" diyerek savundu.

Konya'da hızlı trenin kablolarını çalan şebeke, polis ekiplerinin yaptıkları başarılı operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan şebeke üyeleri kendilerini, "Bizi çekmeyin gidin Baykal'ı çekin" diyerek savundu.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, merkez Selçuklu ilçesi Aşağıpınarbaşı Mahallesi'nde yapımı devam eden hızlı tren hattında hırsızlık yapıldığı yönünde ihbar aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, direklerden çok seyir teli ve bağlantı aparatlarının çalındığını tespit etti. Şahısların çaldıkları tellerin Konya'da ellerinden çıkarmalarının güç olduğunu düşünen ekipler, diğer illerde de arama çalışması başlattı.

Geniş çaplı yapılan araştırmada tellerin Ankara'ya ve Aksaray'a götürüldüğünü tespit etti. Malzemelerin hurdacılık yapan Ferhat K. (39) ve Aşır A.'ya (50) satıldığının öğrenilmesi üzerine şahıslar, ifadeleri alınmak üzere kente getirildi. İki kişinin verdiği bilgi doğrultusunda Tekin D. (39) Tarık Ü. (35), ve Mehmet A. (39) yeni bir hırsızlık yapmak üzereyken suçüstü yakalandı. Şahıslar, Seydişehir ilçesindeki TOKİ inşaatında yeraltı kablolarını çalarken yapılan operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların verdikleri bilgilerden yola çıkan ekipler, operasyonu genişleterek Ankara'da; Cengiz B. (44) ve Nesih A.'yı Antalya'da ise (44), Metin A.'yı (37) gözaltına aldı.

Yapılan sorgulamada suçlarını itiraf eden şahıslar, çok sayıda kamu kurumunun inşaat alanından enerji kabloları, maddi değeri yüksek inşaat malzemeleri çaldıkları öğrenildi. Hırsızlık şüphelilerinin çaldıkları kabloları şüphe çekmemek için başka şehirlerde sattıkları öğrenildi. Operasyon kapsamında suçta kullanılan 3 minibüse de el konuldu.

Sorgularının ardından sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne getirilen şüpheliler, burada kendilerini "Bizi çekmeyin gidin Baykal'ı çekin." diyerek savundu.

Gözaltına alınan 6 kişi; 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kamu malına zarar vermek' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Etiketler :