BM Genel Sekreteri Guterres BAE'de

BM Genel Sekreteri Guterres BAE'de

Abu Dabi Veliahdı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Ortadoğu'daki gelişmeleri görüştü.

ABU DABİ (AA) - Abu Dabi Veliahdı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Ortadoğu'daki gelişmeleri görüştü.

Birleşik Arap Emirlikleri Haber Ajansı (BAE) WAM'a göre Al Nahyan, Suudi Arabistan ziyaretini tamamlayarak ülkesini ziyaret eden Guterres'i Abu Dabi'deki El-Bahr Sarayı'nda kabul etti.

İkilinin görüşmesinde bölgede yaşanan gelişmeler, BM'nin uluslararası ve bölgesel istikrarın sağlanması konusundaki çalışmaları, ortak ilgi alanına giren konular ile BAE, BM ve ona bağlı farklı kuruluşlar arasındaki iş birliği ele alındı.

Muhammed bin Zayid Al Nahyan görüşmede, BAE'nin BM'nin farklı alanlardaki çalışmalarını desteklediğini vurgulayarak, BM'nin bölge sorunlarına çözüm bulunmasında daha etkin bir rol oynamasının önemine işaret etti.

Guterres'e bölge meseleleriyle ilgili değerlendirmelerini aktaran Al Nahyan, Antonio Guterres'in insani ve uluslararası konularla ilgili planları hakkında bilgi aldı.

Geçen ocak ayında görevi devralışının ardından ilk yurt dışı ziyaretlerini gerçekleştiren BM Genel Sekreteri Guterres, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ardından dün Abu Dabi'ye gelmişti.

Guterres, ülkeye gelişi sırasında BAE Devlet Başkan Yardımcısı Muhammed bin Raşid Al Mektum tarafından karşılanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.