BM: Mayınla mücadeleye destek yok!

BM: Mayınla mücadeleye destek yok!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, 4 Nisan Dünya Mayın Tehlikelerine Karşı Korunma Günü’ne ilişkin “Mayınlarla mücadele cesaretle sürüdürülmeli” mesajını verdi.

Ban Ki-Moon mesajında, Dünya Mayın Tehlikelerine Karşı Korunma Gününün savaş kalıntısı patlamamış mühimmatın temizlenmesinin insanların hayatını kurtardığını, ekonomik varlıklarını koruduğunun hatırlanması için iyi bir fırsat teşkil ettiğini vurguladı.

Genel Sekreter, BM'nin kalkınma alanında çalışan kuruluşlarının, mayınlarla mücadele faaliyetlerini tarım üretiminin arttırılması, alt yapının güçlendirilmesi, su şebekesinin iyileştirilmesi ve daha iyi eğitim ve sağlık hizmetleri gibi geniş kapsamlı kalkınma planlarıyla bağlantılı kılmak için çaba harcadığına dikkat çekti.

Elde ettiği bir çok başarıya rağmen mayınlarla uluslararası mücadele çalışmalarının yeterli mali desteği bulamadığını belirten Ban Ki-Moon, 2011 için belirlenen bütçenin sadece üçte birinin sağlanabildiğini, 367 milyon ABD dolarına daha ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

ANKA 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.