Boğaz köprülerinde güvenlik sistemleri yenilenecek

Boğaz köprülerinde güvenlik sistemleri yenilenecek

1 Eylül'de başlatılacak çalışmalar yıl sonunda tamamlanacak


Karayolları 17. Bölge Müdürlüğünce programa alınan revizyon projesi ile İstanbul boğaziçi köprüleri elektronik güvenlik sistemlerinin revizyonu ile mevcut sistemlerin bakım ve onarımı ihalesi bu ay yapılacak.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğünce hazırlanan ihale şartnamesine göre, revizyon ve onarım programı, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, kuleleri, yol ve deniz seviyesi,ankrajlar, gişe sahaları, polis koruma ve karayoları hizmet binaları alanlarında gerçekleştirilecek.

-36 KAMERA İLE GÖZETİM-

Yenileme ve onarım programı kapsamında, boğaziçi köprülerinde halen hizmet veren kamera ve elektronik sistemlerinin revizyonunun yanı sıra mevcut sistemin bakım onarımının malzeme dahil hizmet alımı da yapılacak. Bu çalışmalar kapsamında, 36 kamera, zoom lensleri, pan tilt üniteleri, 2 kumanda odası, 8 ankraj, 4 TDr odası bulunuyor.

17 Ağustos 2009 tarihinde yapılacak olan elektronik güvenlik sistemleri ihalesine, idare tarafından belirlenen kriterlere uygun firmalar katılabilecek.

İstanbul boğaziçi köprülerinde 1 Eylül 2009 ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek işler için açılacak ihaleye, otoyol ücret toplama, otoyol tünel, asma köprüler, havaalanları, bankalar, alış veriş merkezleri, ticaret merkezleri veya resmi güvenlik birimlerinin elektronik güvenlik sistemlerinin tesisi veya bakım onarımlarını yapmış olan firmalar katılabilecek.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :