Boğaz'da panik anı VİDEO

Boğaz'da panik anı VİDEO

Dümeni kilitlenen gemi Ortaköy sahiline birkaç metre kala durdurulurken, yaşanan panik amatör kameraya yansıdı.

Alınan bilgiye göre, Rusya'dan kalkan "Josko Nanjıng" adlı Hong Kong bayraklı yük gemisinin İstanbul Boğazı'ndan geçerken dümeni kilitlendi. 187.5 metre uzunluğundaki gemi, Ortaköy sahiline doğru sürüklenmeye başladı. Mekanik sisteminde oluşan bir arızadan dolayı dümeninin kilitlendiği öğrenilen gemi, Ortaköy'de bulunan vatandaşların büyük panik yaşamasına neden oldu.

Geminin hızla sahile geldiğini gören vatandaşlar kaçışmaya başladı. Yaşanan panik amatör bir kamera tarafından da görüntülendi. Geminin çapalarını denize atan kılavuz kaptan, gemiyi sahile birkaç metre kala durdurmayı başardı.

Bülent Akdeniz isimli görgü tanığı, "Tekne sahipleri ile sahilde sohbet ediyordum. Bu sırada demir sesi duyduk. O sırada tekne sahiplerinden biri bana 'gemi bize doğru geliyor' dedi. Biz kaçmaya başladık. İkinci bir zincir sesi duyduk. Bu sefer gemi kendi ekseni etrafında dönmeye başladı. Gemi kurtarma botları kıyı ile denizin arasına girerek kıyıya çarpmasını engelledi. Çok büyük panik yaşadık. Ama kimseye bir şey olmadı" dedi.

Öte yandan, geminin hızla sahile geldiğini gören tekne sahiplerinin halatları keserek teknelerini sahilden uzaklaştırdıkları öğrenildi.

Ajanslar - Haber 7

Etiketler :