Boğaz'daki muhteşem gösteriyi izleyin

Boğaz'daki muhteşem gösteriyi izleyin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim'i görkemli bir gösteri ile kutlayacak. Boğaziçi Köprüsü ve Kız Kulesi arasındaki alanda deniz üzerinde ışık ve ses gösterileri yapılıyor. Boğaz'daki muhteşem gösteriyi sitemizden izleyebilirsiniz.

 
Videoyu izlemek için tıklayın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Cumhuriyetimizin 86. yılını yine benzersiz ve görkemli törenlerle kutluyor. İstanbul’un anaarterleri, meydanları, sokakları, kamu binaları ve gökdelenleri bayraklarla süslendi. Cadde ve meydanlara 60 bin Türk Bayrağı, 2 bin elektrik direğine Cumhuriyet flaması ve 50 üst geçide de duyurular asıldı.

Gösteriler canlı yayınla tüm dünyaya iletilecek. Canlı yayın yapmak isteyen TV kanalları için frekanslar www.ibb.gov.tr’de yayınlandı.

Cumhuriyetimizin 86. yılı kutlamalarında Boğaz’da deniz üzerine kurulan bir platformda ses ve ışık gösterileri, havai fişek gösterileri yapılacak. Gösteriler uydu yayınıyla tüm dünyaya iletilecek.

TV, internet ve radyodan CANLI takip edebilirsiniz

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunu ve Boğaz’da yapılacak muhteşem gösterileri televizyon kanallarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesi www.ibb.gov.tr ve Başkan Topbaş'ın blog sitesi, www.kadirtopbas.com.tr'de saat 19.00”dan itibaren canlı olarak yayınlanacak.

İŞTE KUTLAMA PROGRAMI

* İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Dolmabahçe Sarayı’nda Cumhuriyet Resepsiyonu verecek.

* Gösteriler Boğaziçi Köprüsü ve Kız Kulesi arasındaki alanda deniz üzerinde yapılacak.

* 16 ayrı noktadan 48.000′i aşan sayıda havai fişek atışı yapılacak ve 150 skyracer kullanılacak.

* En büyük havai fişeğin ağırlığı 10 kg’ın üzerinde. Yaklaşık 250 m. yükselecek.

* Boğaziçi Köprüsü üzerinde 42 ateşleme sistemi ile 800 m. ateş şelalesi oluşturulacak.

* 15 dakikalık gösteri müziği Fahir Atakoğlu tarafından organizasyona özel olarak bestelendi.

* Gösteriler canlı yayında Power FM, 100 frekansından yayınlanacak olan organizasyon müziği eşliğinde seyredilecek. Gösteri koreografisi bu besteye göre yapılmıştır.

* Ortaköy ve Beşiktaş sahiline ses sistemi kurulacak. Vatandaşlar hem havai fişek gösterilerini izleyecek hem de ses aktivitelerini dinleyebilecekler.

CUMHURİYET KUTLAMALARI GÖSTERİLERİ SEYİR NOKTALARI

Anadolu Yakası: Kuzguncuk Parkı, Paşalimanı Parkı, Üsküdar İskele, Salacak Sahili
Avrupa Yakası: Ortaköy Sahili, Beşiktaş Sahili, Dolmabahçe Sahili
Tarih: 29 Ekim 2009
Yer: Dolmabahçe Sarayı
Saat: 19.00 Ses ve Havai fişek gösterisi
Resepsiyon: 19.30

Haber 7

Etiketler :