Böhürler, atamaya tepki gösterdi

Böhürler, atamaya tepki gösterdi

İşkence davasından yargılanan Sedat Selim Ay'ın terörle mücadeleden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanması AK Parti'nin kadın siyasetçileri ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i karşı karşıya getirdi.

 

AK Parti'nin önceki gün yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına iki kadın damga vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile parti kurucularından Ayşe Böhürler, atamaya tepki gösterdi.

Bahçekapılı ve Böhürler ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin arasındaki gerilim üzerine araya giren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise konunun 15 yıl sonra gündeme taşındığına dikkat çekti.

Her iki isim de atamayı 'doğru ve insani bulmadıklarını' söyleyerek Bakan Şahin'den açıklama istedi.

Bakan Şahin'den savunma

Sedat Selim Ay hakkında Yargıtay'da onanmış bir ceza olmadığını söyleyen ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) ceza almadığına ilişkin kararı okuyan Şahin, işkence ve tecavüze uğradığını açıklayan ve AİHM'de açtığı davayı kazanan Asiye Zeybek Güzel'i suçladı. Şahin, "O kadın bir arkadaşı ile bunu tezgâhladı. Daha önce itirafçı idi, sonra iftiracı oldu" diye konuştu.

AK Parti'nin 'Ayşe'leri Bahçekapılı ve Böhürler ile İçişleri Bakanı Şahin arasında kısa süreli gerilim yaşanması üzerine devreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan girdi.

Başbakan Erdoğan : Zamanlama manidar

Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından yansıyan bilgilere göre, bu konunun 15 yıl sonra gündeme taşınmasını 'manidar' bulan Erdoğan, Sedat Selim Ay'ın iki yıl da Diyarbakır'da görev yaptığını hatırlattı. Başbakan Erdoğan , İstanbul Müdür Yardımcılığı'na terfi ettirilen Sedat Selim Ay'ın, 'terörle mücadeleden sorumlu' birime bakacağı için tartışıldığını savundu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.