Bölge bölge durum

Bölge bölge durum

Türkiye'de pastırma yazı ılık hava ile birlikte etkisini sürdürürken, batıda bugün olduğu gibi bazı günler bulutlar artacak ve yağış görülecek. Çarşamba gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden yeni bir yağışlı hava dalgası geliyor.

Türkiye'de pastırma yazı ılık hava ile birlikte etkisini sürdürürken, batıda bugün olduğu gibi bazı günler bulutlar artacak ve yağış görülecek. Doğu kesimler ise önümüzdeki Cuma’ya kadar güneşli ve ılık, bugün ege genelinde sağanak yağış var.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da bugün bulutlar daha sık görülse de hava yine ılık. Üç gün 20 derece dolaylarında sıcaklık var.

Ankara parçalı bulutlu, sıcaklık 20 derece, Salı günü daha yüksek olacak.

İzmir'de yağmurlar ara vermiyor, bu akşama kadar yağmur sağanak şeklinde yetkili.

Bursa bulutlanıyor, akşam yağmur olabilir.

Adana'da bugün beyaz bulutlar var ama sonraki günler daha bol güneşli ve sıcak geçecek.

Marmara'da gökyüzünü artan bulutlar kaplıyor ama lodos yine hafif ve hava oldukça ılık. Sıcaklık 20 derece ve üzerinde. Çanakkale ve Balıkesir'e ilerleyen saatlerde yağmur yağabilir.

İç Anadolu bugün batısından başlayarak bulutlanıyor, Sivas, Kayseri ve doğusunda kalan tüm iller ise güneşli. Bugün Sivas 18, Kayseri 20 derece. Salı-Çarşamba daha bol güneşli ve sıcak geçecek.

Ege bölgesi: İki-üçgünlük aralarla Ege yağışlardan etkilenmeye devam ediyor. Bugün önce kıyılarda başlayan yağmur akşam akşam Kütahya ve iç kesimlerde kuvvetlenecek. Yağışlar gece hızını azaltacak. Yarın yine güneş görülmeye başlıyor.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu pastırma yazının en fazla hissedildiği bölgelerden. Sıcaklık 25-2 dereceye çıktı. Ama Akdeniz bugün daha bulutlu, Antalya’nın batı tarafı ve Isparta’da yağış görülecek.

Doğu Anadolu'da sabahları sis, gün ortası güneş etkili. Geceler ise soğuk. Erzurum gece -2 derece. Pazartesi günü bir kaç kent dışında, Cuma’ya kadar yağış beklenmiyor.

Karadeniz'de Trabzon ve Rize'de 5 gün yağış yok ve 25 dereceye yaklaşacak pastırma sıcakları başlıyor. Batıda da hava ılık ancak bulutlar sık görülecek.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

PASTIRMA YAZI YAŞAYAN İSTANBUL'DA NASIL BİR HAFTA BEKLENİYOR?

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1-2 derece üzerine çıktığını söyledi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Perşembe gününden beri Azor yüksek basıncı ile Akdeniz üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında bulunduğunu kaydetti.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde bulunduğunu dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

''İstanbul, yeni haftaya Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç sisteminin etkisine girerek başlamaktadır. Haftanın ilk iki günü İstanbul'da yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının yine mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, lodostan orta kuvvette esecek. İstanbul'un Çarşamba gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların yağışla birlikte azalarak mevsim normalleri civarı ve altına inmesi bekleniyor.''

Yıldırım, pazartesi günü havanın parçalı bulutlu ve sıcaklıkların en düşük 14, en yüksek 22 derece olarak gerçekleşeceğini, salı günü az bulutlu ve sıcaklıkların en düşük 14, en yüksek 21 derece olacağını bildirdi.

Çarşamba günü havanın sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacağını ifade eden Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Yıldırım, sıcaklıkların ise en düşük 15, en yüksek 18 derece dolayında olacağının tahmin edildiğini sözlerine ekledi.

Etiketler :