Bölge bölge hava durumu

Bölge bölge hava durumu

Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aralıklı yağış bekleniyor. Bu bölgelerde sıcaklarda da düşüş bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'nın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ile Erzurum'un doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda 4 ila 6, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette; Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ile Erzurum'un doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-ÇIĞ ve KAR ERİMESİ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ve Doğu Anadolu bölgesinde artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Sabah saatlerinde İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde hafif buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, zirai don vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çamur şeklinde yağış, hava kalitesinde azalma vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. (14)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu (16)

İZMİR: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. (19)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (22)

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde iç kesimleri, gece il geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (24)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (9)

ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak yağışların; doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (14)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (17)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: : Parçalı zamanla bölgenin doğusu çok bulutlu, öğle saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

EGE: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay ile öğle saatlerinde Göller Yöresi, gece Antalya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Yozgat, Niğde, Sivas ve Kayseri ile öğle saatlerinden sonra Çankırı, Konya ve Karaman çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Sivas'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'nın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Hakkari, Şırnak, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ile Erzurum'un doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine ve artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.