Bölge bölge yurtta hava durumu

Bölge bölge yurtta hava durumu

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde Lodosla birlikte 5 ila 7 derece artacak. Doğu kesimlerde kar etkili olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari, Bilecik, Bolu, Karabük, Kastamonu, Ankara, Çankırı, Çorum, Amasya, Tokat, Yozgat ve Sivas ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinden sonra Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışlar Ardahan, Kars, Ağrı, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevresinde kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde Lodosla birlikte 5 ila 7 derece artacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege' de kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege' de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.(17)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı(15)

İZMİR: Az bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.(19)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu.(20)

SAMSUN: Parçalı bulutlu.(13)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu.(1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(13)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, bugün sabah saatlerinde Sakarya ve Bilecik çevreleri, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden sonra Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölge genelinde rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren kıyı kesimleri çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölgenin kuzey ve kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Ankara, öğle saatlerinde Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri (Bolu, Karabük ve Kastamonu) hafif yağmurlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Tokat, Amasya ve Çorum çevreleri öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı gececek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; Ardahan, Kars, Ağrı, Şırnak ve hakkari çevrelerinde kar diğer yerlerde yağmur şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.