Bölge bölge Yurtta hava durumu

Bölge bölge Yurtta hava durumu

Hava sıcaklığı, Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda 3 ila 5 derece azalacak, Marmara ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı (Ankara, Konya, Aksaray, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Karaman), Batı ve Orta Akdeniz (Antalya, Burdur, Isparta, Mersin, Anamur), Muğla, Kars, Ardahan, Erzincan ve Afyon ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun güneyi (Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Ş.Urfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) ile Erzurum çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Dalaman, Fethiye, Finike, Kaş, Kale, Kumluca ve Alanya, Manavgat ve Gündoğmuş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette; Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların öğle saatlerinden itibaren Dalaman, Fethiye, Finike, Kaş, Kale, Kumluca, Alanya, Manavgat ve Gündoğmuş çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Sel, Su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb. )karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çamur şeklinde yağış, hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-ÇIĞ ve KAR ERİMESİ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine, Doğu Anadolu bölgesinde artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.(13)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel yağmur ve sağanak yağışlı.(11)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.(18)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(19)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı.(11)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı yağmurlu.(10)

DIYARBAKIR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(21)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusu çok bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla ve Afyon çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz (Antalya, Burdur, Isparta, Mersin, Anamur) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Dalaman, Fethiye, Finike, Kaş, Kale ve Alanya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi (Konya, Aksaray, Karaman, Kayseri, Nevşehir, Niğde) ile öğle saatlerinden sonra Ankara çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ardahan ve Erzincan çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren güneydoğusu (Bitlis, Şırnak, Hakkari) ile gece saatlerinde Tunceli, Elazığ, Bingöl ve Erzurum çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine ve artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Mardin ile akşam saatlerinden itibaren Ş.Urfa, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölge genelinde toz taşınımı görülecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.