Bölge bölge Yurtta hava durumu

Bölge bölge Yurtta hava durumu

Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, doğu bölgelerde görülecek yağışlara ilave olarak, yurdun batı kesimleri yarın (Çarşamba) ilk saatlerden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışların; Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu ve Güeydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Öğle saatlerinden itibaren Güney ve Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Denizli) ile Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta, Burdur) toz taşınımı görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, hafif çamur şeklinde yağış v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı, zamanla çok bulutlu.(17)

ANKARA: Parçalı bulutlu.(18)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) ilk saatlerde sağanak yağışlı.(21)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu.(23)

SAMSUN: Parçalı bulutlu.(15)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu.(12)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(17)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın (Çarşamba) ilk saatlerde Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) ilk saatlerde bölgenin kıyı kesimleri (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) sağanak yağışlı geçecek. Öğle saatlerinden itibaren bölgenin kıyı ve güney kesimlerinde toz taşınımı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Kahramanmaraş çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Öğle saatlerinden sonra bölgenin batı kesimlerinde toz taşınımı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, öğle saatlerinde Sivas çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Doğu Karadeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep ve Kilis dışında bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.