Bölge bölge yurtta hava durumu

Bölge bölge yurtta hava durumu

Hava sıcaklığında yurt genelinde önemli bir değişiklik olmayacak. Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile iç Ege'de sağanak yağışlar etkili olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu (Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kayseri, Sivas), Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır) ve Denizli, Uşak, Afyon, Isparta, Burdur ve Konya ile sabah ilk saatlerde Tekirdağ çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle iç ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yünlerden kuvvetlice (30-40 Km/S) esecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yünlerden kuvvetlice (30-40 Km/S)esecek.(17)

ANKARA: Parçalı bulutlu.(20)

İZMİR: Parçalı bulutlu geçecek, Rüzgar; sabah saatlerinden itibaren, kıyı kesimlerde, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yünlerden kuvvetlice (30-40 Km/S)esecek.(22)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu iç kesimleri çok bulutlu(23)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı(13)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(15)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(23)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Tekirdağ çevreleri çok bulutlu hafif sağanak yağmurlu geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yünlerden kuvvetlice (30-40 Km/S)esecek.

EGE: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Denizli, Uşak ve Afyon çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında, sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yünlerden kuvvetlice (30-40 Km/S)esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Isparta ve Burdur çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, bölgenin doğusu (Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kayseri ve Sivas) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.