Boluspor nihayet “Muradına” Erdi.

Boluspor nihayet “Muradına” Erdi.

25. Hafta karşılaşmaları her hafta olduğu gibi 1. ligdeki sıralamayı yeniden şekillendirdi. İkisi deplasmanda olmak üzere oynadığı son 3 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Bolu Beyi, sezonda ilk defa liderlik koltuğuna averajla da olsa kuruldu.

25. Hafta karşılaşmaları  her hafta olduğu gibi 1. ligdeki sıralamayı yeniden şekillendirdi. İkisi deplasmanda olmak üzere oynadığı son  3 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Bolu Beyi, sezonda ilk defa liderlik koltuğuna averajla da olsa  kuruldu. Samsunspor ligin flaş takımı Tavşanlı engelini farklı geçse de, burun farkıyla koltuğu renkdaşı Boluspor’a kaptırdı. Orduspor’un hem ayarı hem de morali bozuldu. Farklı Akhisar galibiyetiyle iç saha fobisini yendiğini zanneden Mor Menekşeler bu hafta kendi evinde Mersin engeline takıldı. Bir haftalık aranın ardından galibiyetlerine devam eden Mersin Temsilcisi, ikinci devrenin start almasıyla dış sahada kaybetmeyi adeta unuttu. Biri düşmeme diğeri zirve mücadelesi veren iki Karadeniz takımının kozlarını paylaştığı derbide gülen taraf olmadı. Başladığı gibi soran eren karşılaşma sonrası her iki tarafta 25. haftayı idare ederek geçirdi. Denizlispor, ilk yarıdaki performansını mumla aratıyor. Serhat Güller ile çıkış arayan Horozlar, kan kaybetmeyi bu haftada sürdürdü. Erciyesspor Ergün Penbe ile adeta patladı. İki haftalık periyottan 6 puanla ayrılan Panterler, Denizlispor’ u yakaladı. Önümüzdeki hafta lidere konuk olacak olan mavi siyahlılar kritik randevuyu kayıpsız atlatarak yeniden zirve yarışına ortak olmayı hedefliyor. Turuncu Beyazlılar Eyüp Arın yönetiminde 10 haftalık bir aranın ardından can çekişen Diyarbakır’a adeta gol oldu yağdı. Bu galibiyet Toros Kaplanlarına hayat öpücüğü verdi. Adanaspor’un farklı galip geldiği, Akhisarspor, Kartalspor’un kaybettiği ve  Giresunspor’un haftayı 1 puanla kapattığı 25. haftada İstanbul’da kozlarını paylaşan ligin bir diğer düşme adayı iki takımı, Altay ile Güngören arasındaki mücadele de goller karşılıklı onluca puanlar paylaşıldı. Gaziantep Belediye’nin imdadına Akigolar yetişti. Kendi sahasında rakibini net bir skorla geçen Gaziantep Temsilcisi 3 hafta sonra 3 puan hasretine nokta koydu.  Ligin sonunda yer alan 6 takım haftayı galibiyetle kapatamazken, puanları birbirine yakın olan takımlar arasındaki çekişme adeta nefesleri kesiyor. Karşıyaka’nın haftayı dinlenerek geçirdiği 25. haftada 3 ev sahibi, 3 konuk takımın üstünlüğü göze çarptı. Takımlar 2 karşılaşmada birbirlerine üstünlük sağlayamadı. 10 hafta sonra ligde 20 gol barajı aşıldı ve takımlar rakip filelere tam 22 gol göndermeyi başardı. Bu gollerin 17’si ayakla, 3’ü kafayla, 2’si de penaltı atışından kaydedildi. Kazanılan 3 penaltı atışından ikisi golle sonuçlanırken,  Erciyesspor’lu Emre Toraman’ın penaltı atışını kaleci Kaya’nın kırmızı kart görmesiyle kaleyi devir alan Hamza ilk vuruşta çelmeyi  başarsa da dönen topu iyi takip eden Emre, topu ağlarla buluşturmayı başardı. Hakemlerin 36 sarı 4 kırmızı kart gösterdiği haftanın öne çıkan diğer ayrıntılarına gelince:

 

Samsunspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor

Haftanın açılış karşılaşması, zirveyi yeniden şekillendirdi. 5-0'lık Boluspor mağlubiyetinin ardından 18 hafta sonra  kalesinde 3 gol  bir arada gören  Kütahya Temsilcisi, ligin iddialı ekiplerinden Samsunspor'a farklı mağlup oldu. Yakaladığı başarıyla meraklı tüm gözleri bir anda  üzerinde toplayan ve oluşan Süper Lig baskısına yenik düştüğü gözlenen Kütahya temsilcisine bu mağlubiyet biraz pahalıya patladı. İç sahada bileği bükülmeyen Meteorlar; 12 hafta sonra yaşadığı bu deplasman mağlubiyetiyle haftayı 40 puanla 6. sıraya gerilerek kapattı. 7 haftalık bir aranın ardında rakip ağlara 3 gol göndermeyi başaran Samsunspor, bu sonuçla  bir günlük de olsa da oturduğu liderlik koltuğundan, Boluspor’un deplasmandan 3 puanla dönmesiyle  ikincilik koltuğuna yeniden averaj farkıyla yeniden geri döndü.

Giresunspor-Çaykur Rizespor

Kümede kalma savaşı veren Giresunspor ile zirvedeki yerini sağlamlaştırmak isteyen  Çaykur Rizespor arasındaki  Karadeniz derbisi  başladığı gibi golsüz berabere sona erdi. Her  iki takımın da ikinci yarıda birer şutu direkten dönerken, Atmacalar bu deplasmandan 1 puanla dönünce liderlik hesabını başka bahara erteledi. Rakiplerinin puan kaybettiği haftada önemli bir avantajı yitiren Çotanaklar,  elde ettiği 1 puanla ateş hattında kalırken üst üste oynadığı iki kritik karşılaşmadan, rakip fileleri havalandıramadan sadece 1 puanla ayrıldı.  Çaykur Rizespor cephesine ikinci devrenin start almasıyla, deplasman karşılaştığı rakiplerinden  3 puan çıkaramamanın üzüntüsü eklenirken, takımların bu kritik randevudan 1'er puan mı çıkardığı  yoksa 2'şer puan mı kaybettiğini sezon sonundaki tablo gösterecek.

 Orduspor-Mersin İdman Yurdu

Mor beyazlılar güçlü kadro yapıları ve Süper Ligi için kenetlenen taraftarına rağmen bu sezon bir türlü ayar tutmadı. Geçen hafta deplasmanda Altay'ı geçen Orduspor bu hafta kendi evinde Mersin temsilcisinden darbe yedi. Mersin İdman Yurdu karşısında istediği futbolu sahaya yansıtamayan Mor Menekşeler  rakibine 1-0 mağlup olurken, liderlik koltuğunu da kaybederek 3. sıraya gerilemenin üzüntüsü birlikte yaşadı. Dördüncü iç saha mağlubiyetinin ardından Uğur Tütüneker'in  ''İlk ikiden çıkabiliriz, ama bunun üç dört, beş, altısı da var, bunu da unutmazsak iyi olur'' sözleri hedefte revizyon sinyali vermesi herkesi şok etti.  Zirve mücadelesine 1 haftalık bir aranın ardından yeniden hız veren kırmızı şeytanlar, ikinci yarının start almasıyla  çıktığı dördüncü  deplasman maçından 10 puan çıkartarak yoluna kayıpsız devam etmenin sevincini yaşadı.

 Güngören Belediyespor-Altay

Geçen haftayı mağlubiyetle kapatan ve   Bank Asya 1. Lig'de sıkıntılı günler geçiren Altay ile  Güngören Belediyespor İstanbul'da kozlarını paylaştı. Kümede kalma yolundan önemli bir virajı 1'er puanla kapatan takımlardan bordo bereliler, evinde oynadıkları  son  4 karşılaşma olan  Denizlispor, Çaykur Rizespor, Orduspor ve Karşıyaka beraberliklerine ligin 25. haftasında Altay beraberliğini ekledi. Siyah beyazlı İzmir temsilcisinin ise  İstanbul ekiplerine karşı süre gelen şansızlığı bu karşılaşmada da devam etti. Bu haftaya kadar İstanbul’da karşılaştığı İstanbul temsilcileriyle 5 karşılaşmadan 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan Altay, geriden gelerek öne geçtiği karşılaşmada son dakikalarda kalesinde gördüğü golle yine beraberlikle ayrılarak, 3 puan özlemini önümüzdeki haftalara taşıdı. Bu beraberlikle  takımlar arasında süre gelen puan eşitliğini bozulmadı, taraflar haftayı 25’er puanla ve sırlamada altlı üstlü noktaladı. Maç günü işyerinde yaşanan talihsiz bir kaza nedeniyle Altay Başkanı Ahmet Taşpınar maçın ardından kafileyle beraber döndüğü İzmir’de tutuklanınca Altay ve İzmir futbol kamuoyu  büyük bir şok yaşadı.

 

 

 

Boluspor-Denzlispor

Haftanın en zevkli en çekişmeli ve en gollü karşılaşmasından biri olan müsabakadan  galibiyetle ayrılan Yarenler,  uzun süredir peşinden koştuğu  liderliği Denizli deplasmanında aldığı 3 puanla yakalamış oldu.  Boluspor zorlu Denizlispor virajında  ilk yarısında  2-0 öne geçtiği maçta ikinci yarıda skor 2-2'ye gelmesine rağmen son saniyelerde bulduğu  formda oyuncusu Ferhat Kiraz’ın ayağından bulduğu golle 3 puana ulaştı  ve Bank Asya Birinci Lig’de  haftayı ilk defa  lider olarak tamamladı. Üst üste 2'si kendi sahasında olmak üzere 3 mağlubiyet alan ve yeni teknik direktörü ile çıkış yakalamak bir yana  geriye giden  Horozlar'ın bir maçı fazla olmasına rağmen zirveyle arasındaki puan farkı 5'e yükseldi. İkinci yarıda mücadele ettiği 8 karşılaşmada sadece 8 puan toplayabilen yeşil siyahlılarda düşüşe Serhat Güller'de çare olamadı. Ege temsilcisi girdiği kaostan çıkış ararken, ligin geriye kalan bölümünde sergileyeceği performansı herkes merakla beklemeye başladı.
 

Kayseri Erciyesspor-Kartalspor

Geçen  hafta Mersin İdman Yurdu’nu 2-1 mağlup ederek rakibinin dört maçlık galibiyet serisine son veren Erciyesspor ile aynı skorla  Denizlispor’u kendi sahasından yenerek, geçen haftanın sürpriz sonuçlarına imza atan Kartalspor, Kayseri de kozlarını paylaştı. Ergün Penbe ile 2'de 2'yi, genç teknik direktörün daha önce çalıştırdığı Mersin İdman Yurdu ile ardından bu hafta ilk yarıda görev yaptığı Kartalspor engelini aşarak elde eden  Panterler, Süper Lig yolunda yeniden ümitlerini tazeledi ve takibini sürdürdü. İkinci yarıda yakaladığı ivmeyle kümede kalma yolunda epey bir bir yol kat eden İstanbul Temsilcisi bu mağlubiyetle yeniden kritik bir konuma geldi. Bu sonuçla bir maç günü bir  basamak yükselen mavi-siyahlılar, Gazinantep Temsilcisinin rakibini geçmesiyle  36 puanla sıralamadaki yerine döndü. Ligde sekizinci mağlubiyetini yaşayan Kartaspor rakibinin aksine  bir basamak geriledi.  15. sıraya yerleşen Kartalspor haftayı 23 puanla kapattı.

 

Diyarbakırspor-Adanaspor

Adanaspor 10 hafta süren galibiyet hasretine ligin dibine demir atan ve bir boşvermişliğin içinde kaybolan Diyar'dan hem de farklı bir skorla elde etti. Alt yapı antrenörleri Eyüp Arın ile ligde kalma yolunda önemli bir galibiyete imza atan Toros Kaplanlarına bu 3 puan rahat bir nefes aldırdı. Geçen sezon Süper Lig’den düşen, sezona aynı sıkıntılarla başlayan ve en sonunda kayyuma devredilen Diyarbakırspor’da son olarak kulübün hesapları mercek altına alındı. Yeşil kırmızılılar üst üste 4. mağlubiyetini farklı bir skorla alırken, bu sezon kalesinde ilk defa 4 golü bir arada hem de kendi sahasında görmenin üzüntüsü de yaşadı.  

 

Gaziantep B.Ş. Bld Spor-Akhisar Belediye ve Gençlik Spor

Bank Asya 1.Lig'in 25. haftasının kapanış müsabakasında üst üste aldığı mağlubiyetlerle zirveden uzaklaşan Gaziantep Belediyespor ile ligin dibinden kurtulma mücadele veren Akhisar Belediyespor arasındaki  karşılaşmadan galip ayrılan mavi beyazlılar kaldıkları yerden zirve yarışına devam dedi. Biri zirve diğeri kümede kalma savaşı veren iki Belediye takımının mücadelesinde sıkıntılı günler geçiren Erol Azgın ve talebelerinin yüzü gülerken, rakiplerinin puan kaybettiği haftayı değerlendiremeyen Akigolar, tehlikeli sularda kaldı. Sıralamadaki yerini koruyan her iki ekipten Gaziantep Temsilcisi önümüzdeki hafta Altay’a konuk olurken, Akigolar evinde zirvenin bir diğer adayı Çaykur Rizespor’u ağırlamaya hazırlanıyor.
 
BÜLENT BULAÇ

 

 

 

Etiketler :