Bomba ihbarı yapılan uçak İstanbul'a geldi

Bomba ihbarı yapılan uçak İstanbul'a geldi

Ağrı-İstanbul seferi yaparken bomba ihbarı yapılan Türk Hava Yollarına ait TK-2731 sefer sayılı uçak, yapılan aramanın ardından İstanbul'a hareket etti.

Malatya Havaalanı'na zorunlu iniş yaptıktan sonra, bomba imha uzmanlarının yaptığı aramada bir olumsuzluğa rastlanmayan uçağın yolcuları ve bagajları yeniden x-ray cihazından geçirildi.

Uçak, yolcuların alınmasının ardından saat 19.30'da Malatya Havaalanı'ndan hareket etti.

Saat: 19:13:00 Uçağa yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı
Malatya Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Elaman, Ağrı'dan İstanbul'a giderken bomba ihbarı üzerine Malatya Havaalanı'na inen Türk Hava Yollarına ait TK-2731 sefer sayılı uçaktaki bomba imha uzmanlarının aramasının sona erdiğini, herhangi bir bomba izine rastlanmadığını söyledi.

Elaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın içinde ve bagaj bölümünde bomba imha uzmanlarının eğitimli köpekler ve cihazlarla yaptığı aramanın tamamlandığını belirterek, ''Herhangi bir bomba izine rastlanmadı. Yolcular ve bagajları x-ray cihazlarından geçirilerek uçağa alınmaya başladı'' dedi.

Aramanın tamamlanmasıyla apronda konuşlandırılan itfaiye araçları ve ambulanslar da havaalanından ayrılmaya başladı.

Saat: 18:07:55 Bomba ihbarı yapılan Ağrı-İstanbul uçağı, Malatya'ya indi
Malatya Valisi Ulvi Saran, Ağrı'dan İstanbul'a giderken bomba ihbarı yapılan uçağın Malatya Havaalanı'na indirildiğini söyledi.

Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçaktaki yolcuların tahliyesinin yapıldığını, gerekli emniyet tedbirleri alındıktan sonra kargo bölümünde aramaların sürdüğünü bildirdi.

Saran, arama çalışmaları tamamen bittikten sonra, herhangi bir sorun olmadığı anlaşılınca uçağın yoluna devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :