Bombacının kimliği belli oldu

Bombacının kimliği belli oldu

Halkalı'da 17 yaşındaki asker kızı Buse Sarıyağ ile 4 askerin şehit olduğu kanlı saldırıyı gerçekleştiren bombacının kimliği belirlendi.

Halkalı'da asker kızı 17 yaşındaki Buse Sarıyağ ile ikisi astsubay ikisi uzman çavuş 4 askerin şehit olduğu hain saldırı ile 17 polis memurunun yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren bombacının, İzmir'den kaçan BDP Buca İlçe Başkanı A. K.'nin oğlu Hakan Kızıl olduğu ortaya çıktı. Bombacının hedefindeki yer ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası.

11 yıldır terör örgütü üyesi olan Hakan Kızıl, Kandil'de bomba eğitimi aldı. Metropollerde sansasyonel eylemler düzenlemek için Türkiye'ye giriş yaptı. Haziran ayı başında ise turistik bölgelerde saldırı gerçekleştirmek amacıyla İzmir'e geldi. Burada kiraladığı yeşil renkli bir Toyota otomobile patlayıcı yükledi. Ancak yakalanacağını anlayınca patlayıcı yüklü otomobili terk ederek İstanbul'a kaçtı.

Küçükçekmece bölgesine yerleşen bombacı ilk olarak Atatürk Havalimanı'nda görevli polisleri taşıyan ve 17 polis memurunun yaralandığı servis aracına bombalı saldırı düzenledi. 22 Haziran sabahı da Halkalı askeri lojmanlarından çıkan askeri araca yönelik parça tesirli bombayı uzaktan kumandayla patlattı.

HEDEFTEKİ ADRES EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Bombacının yeni hedefinin ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası olduğu ileri sürüldü. Saldırı ihbarı üzerine polis bina güvenliğini sağlamak için önlemlerini en üst düzeye çıkardı. Teröristin bombalı araç ile emniyet binasına saldırı gerçekleştireceği ihtimali üzerine duruluyor.

İZMİR'DE OTOMOBİL PATLATACAKTI

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda, 34 YK 2170 plakalı yeşil renkli Toyota marka bomba yüklü bir otomobili 6 gün boyunca takip etti. Piknik yerlerinin bulunduğu ve hafta sonu binlerce kişinin akın ettiği Buca Kaynaklar Gölet mevkiindeki Yörükobası adlı restoranın otoparkına bırakıldığini belirleyen polis, harekete geçti. 8 Haziran günü düzenlenen ve Özel Harekat polisinin de katıldığı operasyonla otomobilin bagajında LPG tankına bağlı olduğu belirlenen 2 kilogram plastik ve 40 ile 50 kilogram arasında menşei beli olmayan patlayıcı ve patlayıcı düzeneği ele geçirildi. Patlayıcı etkisiz hale getirilirken, 13 ayrı adrese yapılan baskınlarda, BDP Buca İlçe Başkanı A.K., yeğeni M.K. (28) ve restoran sahibi E.Y. (30) gözaltına alındı. Bombayı patlatacak kişinin ise A.K'nin oğlu Hakan Kızıl olduğu ancak kaçtığı belirlendi.

BDP Buca İlçe Başkanı A.K. ifadesinde "Bombanın patlamasını ben önledim. Oğlumun terör örgütünün dağ kadrosunda olduğunu bilmiyordum. İhbarı ben yaptım" dedi.

Etiketler :