Bombada yine korucu izi

Bombada yine korucu izi

Hakkari'de bulunan plastik patlayıcılarla ilgili operasyonda 2 köy korucusu da tutuklandı.

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 4.5 kilogramlık A4 tipi plastik patlayıcının ele geçirildiği operasyonla ilgili soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında 2 köy korucusunun da bulunduğu öğrenildi. Korucuların, eylem hazırlığındaki PKK’lılara “yardım ve yataklık” yaptığı belirtildi

Milliyet’in haberine gore, Hakkâri’de iki hafta önce gerçekleştirilen terör operasyonu kapsamında Çukurca’ya bağlı bir köydeki iki ayrı evde mahkeme kararıyla arama yapıldı. Aramalarda, evlerin çeşitli yerlerine gizlenmiş 4.5 klogram A4 tipi plastik patlayıcı, 7 elektrikli kapsül ve 2 cep telefonu ile hazırlanmış uzaktan kumandalı anahtar sistemi, çok sayıda sigara paketine hazırlanmış gecikmeli bomba düzeneği ele geçirildi.
Evlerin sahipleri gözaltına alınırken, bu kişilerin Hakkâri bölgesinde görev yapan 2 geçici köy korucusu olduğu anlaşıdı. Mahkemeye çıkarılan zanlılar, PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla tutuklandı. Daha önce de Çukurca’daki 24 askerin şehit olduğu PKK saldırısı nedeniyle korucular, PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla tutuklanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.