Bombardımanda bebeğinin üzerine kapaklanan anne can verdi!

Bombardımanda bebeğinin üzerine kapaklanan anne can verdi!

Hüseyin'i emzirdiği sırada gerçekleşen bombardımanda bebeğinin üzerine kapaklanan anne, yavrusunu kurtarırken kendisi can verdi.

Esed'in ordusu Halep'e yine bomba yağdırdı. İki ailenin bulunduğu bir evden 9'u çocuk 11 kişinin cesedi çıkarıldı. Saldırı, anne Necah'ın oğlunu emzirdiği sırada gerçekleşti. Yavrusunun üzerine kapaklanan kadın can verirken, 1 yaşındaki Hüseyin ise hayatta kaldı.

Suriye'de 18. ayını geride bırakan çatışmalar Halep kentinde yoğunlaşırken, bombardıman sırasında yerle bir olan evler de birçok aileye mezar oluyor. Son olarak önceki gün Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı birliklerin vurduğu bir evde bulunan 2 aile yok oldu. Saldırı sonrası yaşlıları 4 ila 11 arasında değişen 9'su çocuk 11 kişi hayatını kaybetti. Henüz 1 yaşındaki Hüseyin ise yıkıntılar arasından sağ çıkmayı başardı. CNN'in haberine göre, Anne Necah'ın Hüseyin'i emzirdiği sırada gerçekleşen bombardımanda bebeğinin üzerine kapaklanan anne, yavrusunu kurtarırken kendisi can verdi. "Allahu Ekber" sesleri arasında annenin cesedini kaldıran komşuları, toz toprak içindeki Hüseyin'i vakit kaybetmeden hastaneye yetiştirdi. Roketlerle düzenlenen saldırının, ailelerden birinin diğerini ziyarete gittiği sırada yaşandığı; ölen çocukların da büyük patlamaya uykuda yakalandıkları ortaya çıktı.

SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan son iki günde 300 kişinin hayatını kaybettiği Suriye'de Halep'e bağlı Mennahk Meng askeri havaalanı yakınlarında Suriye ordusu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki çatışmalarda 1 uçağın düşürüldüğü iddia edildi. ÖSO Suriye Şehitleri Tugayı, düşürülen Rus yapımı Sukhoi Su-35 Flanker-E tipi savaş uçağının görüntülerini yayımladı. Görüntülerde uçağı kullanan pilotun da öldüğü görülüyor.

iKi TARAFA DA SUÇLAMA

Diğer taraftan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'de hem iktidarı hem de muhalefeti çok sayıda insan hakları ihlalinde bulunmakla suçladı. Ban, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, Suriye'de iktidar ve muhalefetin işkence, mahkumların öldürülmesi ve ülkeyi terk eden çok sayıdaki sivilin korunmaması da dahil olmak üzere yaygın insan hakları ihlalinde bulunduğunu söyledi. Bu arada Katar merkezli El Cezire haber kanalının internet siteleri önceki akşam Esed yanlısı er-Raşidun grubu tarafından hacklendi. Grup açıklamasında bu saldırının El Cezire'nin "Suriye halkına ve hükümetine karşı tutumuna bir yanıt" olduğu belirtildi. El Cezire'nin hem İngilizce hem de Arapça sitesi saldırıdan etkilendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.