Bora Gezmiş'ten şok açıklama

Bora Gezmiş'ten şok açıklama

Kılıçdaroğlu, CHP tarihinde bir ilke imza atarken, Deniz Gezmiş'in ağabeyinden çarpıcı açıklamalar geldi..

6 Mayıs'ta ilk kez bir CHP lideri Deniz Gezmiş'in mezarını ziyaret etti. Ancak Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş'in CHP hakkındaki sözleri, bu ziyaretin bütün etkilerini yerle bir etti.

MEZARLARINA KARANFİL KOYDU, SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, idam edilişlerinin 40. yıl dönümünde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı mezarları başında andı. Karşıyaka Mezarlığı'na giderek Gezmiş, Aslan ve İnan'ın mezarlarına karanfiller koyan Kılıçdaroğlu, her mezarın başında saygı duruşunda bulundu. Böylece ilk kez bir CHP Genel Başkanı Gezmiş, Aslan ve İnan'ın mezarını ziyaret edip ölüm yıl dönümünde anmış oldu.

"KORKAK CHP'LİLER"

CHP tarihinde bu ilk yaşanırken Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş, Can Dündar'ın ‘Delikanlım İyi Bak Yıldızlara' belgeselinde çok çarpıcı bir noktaya dikkat çekti. Bora Gezmiş, ‘İdamların önüne geçilmesi için imzalar falan toplandı. Oylama sırasında ben yoktum ama babam anlatırdı. Demirel ayağa kalkarak 'evet' diye bağırıp arkasına baktımış ve 'Bakın ben evet dedim siz de evet deyin' şeklinde partililerine telkinde bulunmuş. CHP'li vekiller arasında evet diyenler yok muydu? Korkak adamlar. CHP'nin neredeyse yarısından fazlası idam edilmeleri yönünde oy kullandı' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.