Borcunu 37 yıl sonra hatırladı

Borcunu 37 yıl sonra hatırladı

Kahramanmaraş'ta 37 yıl önce kaza yapan aracını tamir eden ustaya borcunu ödemediğini hatırlayan Elazığlı esnaf, 321 kilometre yol katederek helallik istedi.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde nakliyatçılık yapan Mustafa Kaya, 1972 yılında Kahramanmaraş'a yük getirirken kaza yaptı. Kaya, kaza yapan kamyonunu Mustafa Kır adlı tamirciye yaptırdı.

Kamyonunu tamir ettikten sonra borcun ödenmesi için verilen söz ve senet sonrası Kahramanmaraş'tan ayrılan nakliyatçı Mustafa Kaya, 37 yıldır ödenmediği borcunu eski evrak ve defterleri karıştırmasıyla hatırladı.

Elazığ'dan yola çıkarak Kahramanmaraş'a gelen Kaya, kamyonunu tamir eden usta Mustafa Kır'ı Yeni Sanayi Sitesi'nde buldu.

37 yıl önce tamir ettiği kamyonun sahibi Mustafa Kaya'yı karşısında gören Kır Otomotiv'in sahibi Mustafa Kır da duygulu anlar yaşadı.

Kaya'nın bu jesti karşısında kendilerine borcunun olmadığını ve hakkını da helal ettiğini ifade eden Kır, ''Mustafa Kaya'nın bu tutumu diğer insanlara da örnek olması gerekir. Ben Mustafa Bey'e hakkımı helal ediyorum''dedi.

Bu tür durumlarla ara sıra karşılaştığını belirten Kır, ''Yine yıllar önce bir esnafın aracını tamir etmiştim. Bize o tarihteki parayla 10 lira borçlanmış. Aradan bir iki yıl geçtikten sonra borçlu olan arkadaş borcunu bir helallik mektubu yazarak adresimize göndermiş. Tabi bu durumlar karşısında duygulanıyoruz. Bu tür insanlar olduğu sürece esnafın sırtı yere gelmez'' diye konuştu.

321 kilometre yol kat ederek borcunu ödemek için Kahramanmaraş'a gelen Mustafa Kaya ise ''Evde eski evrak ve defterlerimi karıştırırken, yıllar önceden kalan borcun ödenmediğini gördüm. Bu durumdan vicdanen çok rahatsız oldum. İşimi bırakıp, borcu ödemek için Kahramanmaraş'a geldim ve o günler kamyonu tamir eden ustayı buldum. Ama ustamız borcu almadı ve hakkını helal etti'' diye konuştu.

Etiketler :