Borsa düştü dolar 2.18'le yeni rekor kırdı

Borsa düştü dolar 2.18'le yeni rekor kırdı

Dolar, yeni yılın ilk işlem gününde 2,1855'i görerek rekor kırdı.

Dolar yılın ilk işlem gününde rekor tazeledi. Güne 2,1488 liradan başlayan dolar 2,1855'e kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaştı.

OPERASYON SONRASI YÜKSELİŞ HIZI ARTTI

16 Aralık'ta 2.02 seviyesinde bulunan dolar, 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ardından yaşanan gelişmelere bağlı olarak yükseliş hızını artırdı ve 2 hafta içinde 2.18 seviyesini gördü.

"TL'DEN DOLAR'A GEÇENLER VAR"

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığına göre, operasyonun Türkiye'ye maliyeti 100 milyar doları buldu. Yine Başbakan'ın açıkladığına göre operasyon, devlet içinde paralel yapı kurmaya çalışanların, uluslararası uzantılarından aldıkları destekle gerçekleşti. Söz konusu çevrelerin, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yapılacağını önceden bildikleri için TL'den Dolar'a geçerek borsada büyük bir vurguna imza attıkları da iddialar arasında yer aldı. 

Yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala da, TRT'de katıldığı canlı yayında "Operasyon öncesi yüklü miktar dolar alımı yapanların bulunduğunu" açıklamıştı. 

PİYASALARDA GEZİ VE OPERASYON ETKİSİ

Öte yandan Gezi olaylarının ardından operasyonla birlikte borsanın etkisini gösteren grafik sosyal medyada paylaşılmıştı. Buna göre dolar, Gezi ve operasyon öncesi 1.76 dolaylarında seyrediyordu, şimdilerde ise 2'nin altına düşmüyor. 

ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.