Borsa İki Şirketi Uyardı

Borsa İki Şirketi Uyardı

Borsa İstanbul'dan iki şirkete sermaye uyarısı

Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu, Tesco Kipa ile Eminiş Ambalaj'ın sermaye kayıpları nedeniyle uyarılmasına karar verdi.

Borsa İstanbul AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan duyurulara göre, Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu, payları Ana Pazar'da işlem gören Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ ile payları Yıldız Pazar'da işlem gören Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi AŞ'nin uyarılmasına karar verdi.

Yapılan duyuruda Tesco Kipa'nın, yıl sonu finansal tablolarında sermaye kaybı oranının yüzde 51 olması nedeniyle, Şirketin Kotasyon Yönergesinin 35. Maddesinin 2. fıkrası kapsamında sermaye kaybını gidermesi konusunda uyarılmasına karar verildiği bildirilirken, Borsa İstanbul AŞ'nin, Eminiş Ambalaj ile ilgili duyurusunda ise şu ifadelere yer verildi:

"Payları Borsamızın Ana Pazarı'nda işlem gören Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ (Şirket) ile ilgili olarak; Şirketin sermaye kaybını giderecek şekilde öz sermayesini güçlendirmesi ve 31 Aralık 2016 tarihli finansal tablolarına göre Kotasyon Yönergesinin 35. maddesinin 1. fıkrasının (f) bendi kapsamında sermaye kaybının oluşması halinde, Şirketin durumunun yeniden değerlendirileceği ve paylarının Borsamız Yönetim Kurulu kararı ile Yakın İzleme Pazarına alınabileceği konularında uyarılmasına karar verilmiştir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.