Boş vaad peşinde değiliz

Boş vaad peşinde değiliz

Milletvekili Köybaşı: Boş vaad peşinde değiliz, 2011 de yatırımlarla dolu geçecek.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, seçildikleri günden beri hiçbir şekilde boş vaadlerle zaman kaybetmediklerini belirterek, "Bugüne kadar yapamayacağımız hiçbir vaadi halkımız ile paylaşmadık, boşuna vaad peşinde değiliz. 2011 yılı da yatırımlarla dolu geçecek." dedi. AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, A. Erdal Feralan ile birlikte Paşa Konağı'nda basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Köybaşı, Nevşehir'de ihtiyaç duyulan ve halkın da adeta ciddi bir beklentisi haline gelen temel sorunların çözümü konusunda milletvekili arkadaşları ile bakanlıklar, genel müdürlükler ve müsteşarlar arasında sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İSTANBUL SEFERİ 2'YE ÇIKIYOR

AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, 2011 turizm sezonu ile birlikte Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na İstanbul'dan yapılacak uçuşların ikiye çıkartılacağını ve bunun da THY Genel Müdürlüğü tarafından programa alındığını söyledi. Köybaşı, ayrıca, Atlas Jet özel havayolu firması ile de Nevşehir-Antalya ve Hollanda seferlerinin de yine 2011 turizm sezonundan itibaren başlayacağı müjdesini verdi.

HAVALİMANI AKSARAY VE KIRŞEHİR'E YAKINLAŞIYOR

Kapadokya Havalimanı'nın işlerliğinin daha da artması ve adeta bir bölge havalimanı vasfı ile Kırşehir ve Aksaray'daki vatandaşların da ihtiyaçlarının sağlanması için Acıgöl-Tuzköy ve Kırşehir-Kesikköprü yollarında 2011 yılı içerisinde yeni yol yapımının programlanarak çalışmaların başlatılacağını ifade eden Köybaşı, bu konuda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından da ilgililere gerekli talimatın verildiğini söyledi. Köybaşı, "Kırşehir Kesikköprü yolu ile Nevşehir-Kırşehir arasındaki ulaşım 28 km daha kısalacak. Ayrıca, Acıgöl-Tuzköy arasındaki karayolu ile de Aksaray yolunda ciddi bir kısalma yaşanacak ve Kapadokya Havalimanı'ndan bu iki komşu kentlerimizdeki vatandaşlarımız, daha etkin bir şekilde yararlanma imkanına kavuşacaklar." dedi.

60 YILDAN BERİ YAPILAMAYAN YOL ULAŞIMA AÇILIYOR

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Başdere yolunun 60 yıldır yapılamadığını anımsatan Köybaşı, 2010 yılı içerisinde başlatılarak tamamlanan bu yolda bir köprü yapımı ile ulaşımın daha etkin hale getirileceğini, bu yöndeki çalışmaların 2011 bahar ayları ile sonlandırılmasının planlandığını ifade etti. Köybaşı, ayrıca Ürgüp-Mustafapaşa beldesi arasındaki 5 km'lik yolun genişletilmesine yönelik olarak 2010 yılında kodlama ve projelendirme çalışmalarının tamamlandığını, 2011 yılında da yolun genişletilmesinin tamamlanacağını kaydetti.

GÜNEY ÇEVRE YOLUNDA KAMULAŞTIRMA TAMAMLANDI

Nevşehir'in Çardak köyü ile Adnan Menderes Terminali arasındaki 9,5 km'lik Güney Çevre Yolu'nda Karayolları Genel Müdürlüğü ile Nevşehir milletvekilleri olarak sürdürülen görüşmeler sonrasında önemli aşamaların kaydedildiğini anlatan Köybaşı, yoldaki kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını, ayrıca kutubask ve yol sıkıştırma çalışmasının 2011 yatırım proğramında ele alınacağını söyledi.

ADALET SARAYININ YAPIMI 2011'DE BAŞLIYOR

Nevşehir Belediyesi tarafından arsası Adalet Bakanlığı'na adalet sarayı yapılması şartı ile verilen Gazi Stadı'nın karşısındaki alanda bu kapsamlı çalışmaların 2011 yatırım programına alındığını söyleyen Köybaşı, adalet sarayının hizmete kazandırılmasının ardından, Nevşehir valilik hizmet binasına bitişik konumda bulunan Nevşehir Adliye Sarayı olarak hizmet veren birimin ise Nevşehir Üniversitesi'ne bağlı Adalet Yüksek Okulu olarak kazandırılacağını söyledi.

ÖĞRETMEN EVİ İÇİN UMUTLU HABER

Öğretmen evi konusundaki sıkıntıya da değinen Köybaşı, adeta yılan hikayesine dönen bu konunun da yine 2011 yılı içerisinde çözüme kavuşturulması ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ilgilileri ile görüş birliğine varıldığını ifade etti.

ACIGÖL'E KIZ TEKNİK LİSESİ AÇILIYOR

Ürgüp ve Acıgöl ilçelerinde de kız teknik liselerinin açılmasına yönelik girişimlerin de olumlu sonuçlandığını vurgulayan Köybaşı, Ürgüp ilçesindeki kız teknik lisesinin ek bina yapımının gerçekleştirilerek, eğitimin daha sağlıklı bir fiziki altyapı desteği ile sürdürülebilir hale geleceğini belirtti. Milletvekili Köybaşı, ayrıca, Acıgöl ilçesinde hastane binası olarak yapılan merkezin, 500 bin TL'lik depreme karşı güçlendirilmiş bir konuma getirilerek kız teknik lisesine dönüştürüleceğini ve 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulacağını bildirdi.

ÜRGÜP İÇME SUYU İÇİN 1 MİLYON TL KAYNAK SAĞLANDI

Ürgüp ilçesinin su ihtiyacının karşılanması için Ürgüp ilçesinin Mazı köyünde bulunan su kaynağının Ürgüp ilçesine getirilmesi yönünde 1 milyon TL'lik kaynağın sağlandığını belirten Köybaşı, bu konudaki içme suyu şebeke çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

ATIK SU ARITMA TESİSİ İÇİN 880 BİN TL

Diğer yandan, atık su arıtma tesisi yapımının sadece Nevşehir kent merkezi ile sınırlı kalmadığını anlatan Köybaşı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile sürdürülen görüşmeler çerçevesinde, Acıgöl ilçesi için 350 bin TL, Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar beldesi için 200 bin TL, Ürgüp ilçesine bağlı Başdere beldesi için 130 bin TL ve Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı beldesi için de 200 bin TL'lik ödeneğin çıkartılarak, bu merkezlerde atık su arıtma tesisi yapımının gerçekleştirileceğini vurguladı. AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, ilde yapımı süren katı atık tesisi için de yine 548 bin TL'lik yeni kaynağın sağlandığını ifade etti. Sağlık alanında da önemli çalışmalara imza atıldığını dile getiren Köybaşı, ilçelerde de şehir tipi entegre devlet hastanesi yapımlarının planlandığını belirterek, Nevşehir'in Hacıbektaş, Avanos, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde bu kapsamlı yatırımların yine 2011 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi. KOZAKLI'DA GÜVERCİN OTELİ ARTIK TARİHE KARIŞTI Öte yandan, Kozaklı ilçesinde aile hekimliği binasının yapımı için 750 bin TL'lik bir ödeneğin çıkartıldığını söyleyen Köybaşı,1986 yılında tüm üniteleri ile birlikte hizmete hazır hale getirilmesine karşın, bir türlü hizmete kazandırılamayan ve yıllarca güvercinlerin hayatlarını sürdürdüğü bir merkeze dönüştükten sonra ' Modern Güvercin Oteli' olarak da değerlendirilen Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin de yaptıkları ciddi girişimler sonrasında 10 milyon TL'yi aşkın bir yenileme çalışması ile modernizasyonunun gerçekleştirilmesi suretiyle 3 Ocak 2011 tarihi itibariyle hizmete kazandırıldığını anlattı. Tuzköy beldesindeki afet alanlarının genişletilmesine yönelik çalışmaların tamamlandığını ve yeni iskan alanlarındaki ilave konut ve sosyal donatıların yapımı ile kanserli bölgelerin üzerlerinin toprakla kapatılarak ağaçlandırılacağını söyleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, aynı sorunun yıllardan beri yaşandığı Ürgüp ilçesinin Karain köyünün farklı bir alana taşınmasına yönelik yer seçiminin tamamlanarak, bu yöndeki halkın tereddüdünün ortadan kaldırıldığını söyledi.

YURT BİNASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Nevşehir Valiliği ile İl Özel İdaresi işbirliği ile 500-600 kişilik, yarısı tek yarısı çift kişilikli modern yurt binası için çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Milletvekili Köybaşı, Kredi ve Yurtlar Kurumu kanalıyla üniversite yerleşkesi içerisinde 500 öğrencilik yurt yapımının da yine 2011 yılı içerisinde başlatılacağını söyledi. Köybaşı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla Derinkuyu ilçesinde orta öğretime devam eden ve barınma sorunu yaşayan dar gelirli öğrencilere yönelik 200 kişilik bir yurt binasının 2011 yılı için projelendirildiğini, bu çerçeveli Gülşehir Kaymakamlığı'nın başvuruda bulunduğunu, bunun da inceleme aşamasında olduğunu ifade etti.

HIZLI TREN HAYAL DEĞİL, GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, Hızlı tren ağına Nevşehir'in de alındığı müjdesini verdi. Köybaşı; Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Ankara ve sonrasında Antalya'yı içine alan hızlı tren ağı ile ilgili etüt programının ortaya konulduğunu belirterek, Nevşehir'in de artık hızlı trenden yararlanan kentler arasına gireceğini müjdeledi. Nevşehir Özel Organize Sanayi Sitesi'nin içme suyu, atık su ve yol gibi temel altyapıdaki sorunlarının çözümü için Maliye Bakanlığı ilgilileri ile de görüşmeler yaptıklarını dile getiren Köybaşı, bu sorunun çözümü için 2 milyon TL'lik bir kaynak sağladıklarını, bununla ilgili 2011 yılı içerisinde Ahiler Kalkınma Ajansı'nın hazırladığı bir proje ile bu kapsamda çalışmaların daha kısa süreli tamamlanacağını söyledi. Açıklamalarının son bölümünde, vatandaşlardan kendilerini izlemeleri isteğinde bulunduklarını belirten Köybaşı, seçildikleri günden beri hiçbir şekilde boş vaatlerle zaman kaybetmediklerini belirtti. Köybaşı, "Halkımızın oyları ile göreve geldikten bugüne kadar yapamayacağımız hiçbir vaadi halkımız ile paylaşmadık, boşuna vaad peşinde değiliz. 2011 yılı da yatırımlarla dolu bir yıl geçecek." diye konuştu.

HİZMET İÇİN OMUZ OMUZAYIZ

AK Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan da yaptığı açıklamada, Nevşehir milletvekilleri olarak halkın kendilerinden en çok beklediği hizmetleri yerine getirmek için ciddi çabaların verildiğini belirtti. Türkiye'de çevre kentleri ve ilçeleri ile duble yol bağlantılı hale getirilen kentlerin başında Nevşehir'in geldiğini hatırlatan Feralan, AK Parti iktidarı ile hızla yaygınlaşan doğalgazdan yararlanan kentler arasına Nevşehir'in de girdiğini söyledi. Kendilerinin hizmete odaklandıklarını vurgulayan Feralan, "Biz Nevşehir'in imar ve inşasına yönelik çalışıyoruz. Biz Nevşehir milletvekilleri olarak beraberiz, omuz omuzayız." dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :