Bosch 'kapatılan mescitleri' açıyor!

Bosch 'kapatılan mescitleri' açıyor!

“sağlık ve güvenlik yönetmenliğine uygun olmadığı” gerekçesiyle kapatan ve tepki çeken Bosch, mescitleri yeniden açma kararı alırken, örnek bir davranışa da imza attı

Bursa’daki dizel fabrikasındaki, çalışanlarının namaz kılması için oluşturulan ve mescit olarak kullanılan “üç odayı” koşulları giderek olumsuzlaştığı gerekçesiyle kapatan beyaz eşya devi Bosch, uygulamasından geri adım attı.

Bosch San. ve Tic. A. Ş.’den yapılan açıklamada, sendika temsilcileri ile gerçekleşen görüşmede, Bursa’daki Bosch Dizel fabrikalarında çalışanlar için ibadet amaçlı üç oda hizmete sokulacak. Türk İş Kanunu’na ve Bosch’un sağlık ve güvenlik yönetmeliklerine uygun olacak olan bu odaların Bosch Bursa Dizel fabrikası çalışanlarının daha sağlıklı ve güvenli koşullarda ibadetlerini yerine getirmelerine olanak vereceği açıklandı.

DAHA "SAĞLIKLI" İBADET İMKANI

Çalışanların ibadet etmeleri tahsis edilecek odalarda; daha iyi havalandırma sistemi, acil durumlar için geliştirilmiş giriş çıkış imkanı, yangın söndürücüler yer alacak. Çalışanlarına daha sağlıklı ve daha güvenlikli mekanlarda ibadet etmesini sağlayacak olan Bosch, Bursa’daki fabrikasında mescitler en geç Ekim ayı sonunda hizmete girecek. Çalışanlar bu odalarda ibadetlerini, sekiz buçuk saatlik mesai süreleri içindeki, yemek ve çay molalarında yapabilecekler.

Bosch ayrıca, çalışanlarının vakit namazlarını rahatça kılabilmeleri dışında 30 yılı aşkın süredir uyguladığı, Cuma ve Bayram namazları için camiye gitme olanağını sağlamaya devam edeceğini açıkladı.

Etiketler :