Boşnak lider Dzaferovic, Saraybosna Büyükelçimiz Girgin'i kabul etti.

Boşnak lider Dzaferovic, Saraybosna Büyükelçimiz Girgin'i kabul etti.

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ile görüştü.Bosna...

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ile görüştü.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığınca yapılan açıklamaya göre, Boşnak lider Dzaferovic, Büyükelçi Girgin'i, başkent Saraybosna'daki Cumhurbaşkanlığı binasında kabul etti.

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin "iyi ve dostane" olduğu konusunda mutabık olunan görüşmede, iki ülke arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması sayesinde, ticaret alanında büyüme kaydedildiğine işaret edildi.

Dzaferovic, görev süresi boyunca Bosna Hersek Devlet Başkanlığı'nın Türkiye Cumhuriyeti makamlarıyla yüksek düzeyde iş birliğine sahip olduğunun altını çizdi ve bunun iki ülke arasında gerçekleştirilen resmi ziyaret ve imzalanan anlaşmalar ile görülebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Eylül'de Bosna Hersek'e gerçekleştirdiği resmi ziyarette, iki ülke arasında kimlik kartları ile seyahatin mümkün kılınması adına atılan adımların uygulanmasının olumlu yönde devam edeceği de kaydedildi.

- İki ülke arasında kimlik kartı ile seyahat edilebilmesi kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Eylül'de Bosna Hersek'e resmi ziyaret gerçekleştirmiş ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile ortak basın toplantısında konuşmuştu.

Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Türkiye olarak Bosna Hersek'e yönelik kalkınma yardımlarımızı hız kesmeden sürdürürken, bir yeni adımı da özellikle artık kimlik kartlarıyla Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını da verdik." diye konuşmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.