Boston Celtics Miami’de Devam Dedi

Boston Celtics Miami’de Devam Dedi

NBA Doğu Konferansı Finalleri Play-Off maçında Miami Heat takımı evinde Boston Celtics’in hırslı ve üstün bir oyununa mağlup oldu ve seri 3-1’e geldi. Miami Heat 99 - Boston Celtics 116

Mehmet Y. Ulutaş / Habername.com / Kaseya Center

İlk çeyreğe iki taraf da hırslı başladı. Ama ilerleyen dakikalarda takım halinde daha iyi mücadele eden ve birkaç top çalıp baskete çeviren Miami Heat takımı öne geçti. Kyle Lowry ve tabii ki Jimmy Butler öne çıktılar. Boston Celtics ise havlu atmak istemese de farkın açılmasına müsaade etmedi. İlk çeyreği Heat 29-23 önde kapattı.

İkinci çeyreğe ise Boston Celtics etkin başladı. Top çalmalar ve hızlı hücumlar ile Heat karşısında etkili olan Celtics takımı 3 sayı ile öne geçse de sürdüremedi. Vincent ve Martin gibi yedekten gelen oyuncular takımlarını yeniden öne geçirdiler. Boston’da White ve Horford etkiliydiler. İlk yarı skoru: Miami Heat 56 - Boston Celtics 50.

Üçüncü çeyrek büyük çekişmeye sahne oldu çünkü Boston tatile çıkmak istemiyordu. Jimmy Butler oyunda pek görünmüyordu. Nitekim Celtics öne geçti ve farkı 11 sayıya dek açtı. Jaydon Tatum çok etkiliydi ve bu çeyreği Celtics 88-79 önde kapattı.

Son çeyrek ise yine Boston Celtics üstünlüğünde geçti ve fark 18 sayıya dek çıktı. Heat bir türlü ritm yakalayamadı. Boston takımı ise rakibine rahat şut şansları vermeyerek skoru korumasını bildi. Neticede maçı Boston Celtics 116-99 kazandı.

Boston Celtics takımında 33 sayı, 11 ribaunt ve 7 asist ile oynayan Jayson Tatum sahanın yıldızı oldu. Brown ve White galibiyet için yardım ettiler.

Miami Heat takımında Jimmy Butler’ın 29 sayı, 9 ribaunt ve 5 asistlik performansı galibiyete yetmedi. Ömer Faruk Yurtseven maçta son 64 saniyede forma giydi ve bir hücum ribauntu aldı.

Serinin beşinci maçı ABD saati ile Perşembe gecesi 20:30’da Boston TD Garden’da oynanacak.

heat-vs-celtics-2.jpg

heat-vs-celtics-3.jpg

heat-vs-celtics-4.jpg

heat-vs-celtics-5.jpg

heat-vs-celtics-6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.