Boston Celtics Seriyi Evine Taşıdı

Boston Celtics Seriyi Evine Taşıdı

NBA Doğu Konferansı Finalleri Play-Off maçında Miami Heat takımı evinde Boston Celtics’in çok iyi defansına karşı koyamadı ve seri 3-3’e geldi. Miami Heat 103 - Boston Celtics 104

img-7855.jpegimg-7866.jpegimg-7861.jpegimg-7871.jpegMehmet Y. Ulutaş / Habername.com / Kaseya Center

Maç boyunca çok iyi defans yapan Boston Celtics takımı 3-0 geriye düştüğü seriyi 3-3 beraberliğe getirdi. Celtics takımının en büyük artısı Heat’in yıldızı Jimmy Butler’ı çok iyi kapatarak zor şutlar atmaya zorlamaları ve bunda oldukça başarılı olmalarıydı. Nitekim Jimmy Butler sadece 24 sayıda kaldı.

Heat takımı ise pili tükenmekte olan bir makine gibiydi. İlk üç maçtaki inanılmaz performans yerini normal sezonda birçok maçta seyrettiğim vasat bir takıma dönüşmüştü. Atış başarı yüzdesi %36’da kalan Miami Heat bir türlü ritm yakalayamadı. Celtics takımının amansız müdafaasının bunda büyük etkisi var.

Son çeyreğin ikinci yarısı ise tam bir heyecan fırtınasıydı. Üzerindeki ölü toprağını atan Miami Heat takımı farkı kapattı ve maçın bitmesine 3 saniye kala 3 faul atışını da sayıya çeviren Jimmy Butler takımını 1 sayıyla öne geçirdi. Celtics kalan sürede bir üçlük denedi, çemberden dönen topa Derrick White dokundu ve sayı oldu. Top potadan içeri girdiğinde maç bitmişti ama son dokunduğu an geçerliydi ve o da birkaç salise öncesiydi.

Boston Celtics takımında 31 sayı, 11 ribaunt ve 5 asist ile oynayan Jayson Tatum sahanın yıldızı oldu. Brown (26) ve Smart (21) galibiyet için yardım eden oyuncular oldular.

Miami Heat takımında Jimmy Butler’ın 24 sayı, 11 ribaunt, 8 asist ve Caleb Martin’in 21 sayı, 15 ribaunt ve 1 asistlik performansı galibiyete yetmedi.

Ömer Faruk Yurtseven maçta forma giymedi. İki takım da 8 oyuncu rotasyonu ile oynadılar.

Serinin beşinci maçı ABD Doğu Standard saati ile Pazartesi gecesi 20:30’da Boston TD Garden’da oynanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.