Böyle giderse altın yıl sonunda...

Böyle giderse altın yıl sonunda...

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, altındaki yükselişin süreceğini belirterek, yıl sonu itibariyle altının onsunun 2000 dolar, gramının ise 100 liraya çıkacağını öngördüklerini söyledi.

Çavuşculu, yaptığı açıklamada, Tunus'ta başlayan ve Kuzey Afrika ile birçok Ortadoğu ülkesine yayılan halk hareketlerinin siyasi anlamda tüm dünyayı etkilediğini anımsatarak, bu etkilenmenin ekonomik boyutunun da olduğunu vurguladı.

Arap Baharı'nın siyasi, avro bölgesinin ise ekonomik belirsizliğinin para birimlerine güveni daha da azalttığını ifade eden Çavuşculu, şunları kaydetti:

''Altın ilk çağlardan itibaren en güvenilir yatırım aracı olma özelliğini korumakla birlikte, siyasi ve ekonomik kriz dönemlerinde yatırımcısına daha çok kazandırıyor. Bugünkü tabloya bakarak altındaki yükselişin devam edeceğini söyleyebiliriz. Altının onsu (1 ons: 31,1 gram) 1,593 dolar seviyesini geçti. Yıl sonu ya da 2012'nin ilk çeyreği itibariyle altının onsunun 2000 dolar, gramının ise 100 liraya çıkacağını öngörüyoruz.''

-HER ALTIN ÇOK KAZANDIRMAZ-

Altında işçilik artıkça maliyetinde arttığını belirten Çavuşculu, yoğun işçiliği olan ürünlerde alış ile satış fiyatı arasındaki farkın kaçınılmaz olduğuna dikkati çekti.

''Yatırım amacıyla altın alınacaksa işçiliği en az olan tercih edilmeli. Cumhuriyet altını ve 22 ayar bilezik yatırım amacıyla alınabilir'' diyen Çavuşculu, işçiliği yoğun ürünlerin yatırımdan ziyade takı olarak tercih edildiğini aktardı.

Bu arada bazı ekonomistlerin yatırım konusunda halkı yanıltan açıklamalar yaptığı iddiasında bulunan Çavuşculu, şunları söyledi:

''Vatandaşlardan uyanık olmalarını istiyorum. Çünkü ciddi gazete ve televizyonlarda yer bulan bazı ekonomistler, altın fiyatlarının her yeni rekorunda vatandaşlara altınlarını satma tavsiyesinde bulundular. Biz ise yükselişin devam edeceğini, bundan dolayı da satmalarını değil almalarını söyledik. Onların söylediklerine de bizim söylediklerimize de internetten kolaylıkla ulaşılabilir. Haklı çıktığımı rahatlıkla görülebilir.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.