Böyle manşet attılar: "İstanbul fethedildi"

Böyle manşet attılar: "İstanbul fethedildi"

Yunan gazeteleri, PAOK, AEK ve ARİS'in Avrupa Ligi gruplarına kalmasına geniş yer verdi.

Yunan gazeteleri, PAOK'un Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak tur atlamasına geniş yer ayırdı. "İstanbul fethedildi", "İstanbul düştü" gibi siyasi içerikli başlıklar tercih edildi. Gazeteler, PAOK seyircisinin yaptığı tahriklere hiç değinmezken, Türk polisinin tutumu ise eleştirildi.

Exedra Spor gazetesi, "İstanbul'u aldı" manşetini kullandı. Ruhunu ortaya koyarak İstanbul'da mücadele eden PAOK'un, Fenerbahçe'yi eleyerek Avrupa Ligi gruplarına kalmayı başardığını yazdı.

Gata spor gazetesi, "PAOK'un Muslimoviç ile İstanbul'a Yunan bayrağını çektiğini" yazdı. Filaflos gazetesi de, "İstanbul düştü-fethedildi" manşetini kullandı. Gazete, PAOK'un tarihi bir galibiyet aldığını vurguladı.

Ta Nea, Yunan takımlarının Avrupa'da büyük başarıya imza attığını vurguladı. AEK, ARİS ve PAOK takımları, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalma başarısı gösterdi. Makedonia gazetesi de, PAOK'un İstanbul'da altın beraberlik alarak gruplara kaldığını ve tarih yazdığını belirtti. Adesmeftos ise "PAOK İstanbul'da paşa" değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteler, dün oynanan karşılaşma öncesi ve sonrası Türk polisinin aldığı güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu savundu. PAOK yöneticisi Spiros Miliriodis, PAOK seyircilerine yapılan muameleye ilişkin "Bize hayvan gibi davrandılar." iddiasında bulundu. Polisin PAOK taraftarını korumak değil, copla vurmak ve tahrik etmek için görev yaptığını ileri sürdü.

Bu arada dün gece karşılaşmanın sona ermesinin hemen ardından PAOK taraftarının bağımısız internet sitesi paokmania.gr, tepki çeken bir tahrikte bulundu. Giriş sayfasına Ayasofya'nın minarelerinin yıkıldığı bir animasyon yüklendi. Bugün sabah kaldırılan animasyonda, Ayasofya kubbesindeki haç ile resmediliyor. Ardından Ayasofya etrafında uçmaya başlayan kartallar beliriyor. Daha sonra Ayasofya'nın dört minaresi yıkılıyor. En sonunda ise iki başlı kartal, PAOK logosu ile kubbenin üzerine konuyor.

Siteden yapılan açıklamada, animasyonun taraftarınca çok beğenildiği ifade edildi. Türkiye'den ise çok fazla tepki ve tehdit mesajı alındığı ifade edilen açıklamada, animasyonun video haline dönüştürülerek kullanıcıların hizmetine sunulacağı duyuruldu.

Etiketler :