Böyle olur yurdum çağdaşı...!

Böyle olur yurdum çağdaşı...!

Üniversiteler başörtüsü yasağı konusunda peşpeşe olumlu adımlar atarken, Trakya Üniversitesi rektörü,

Türkiye'de üniversiteler başörtüsü yasağına ilişkin daha özgürlükçü bir tavır içerisine girerken bazı üniversitelerde yasakçı zihniyet hala devam ediyor. Bu yasakçı zihniyetin hakim olduğu üniversitelerden biri de Trakya Üniversitesi...

Trakya Üniversitesi rektörü Enver Duran, üniversiteye bağlı dekanlıklara gönderdiği talimatta başörtüsüne izin verilmemesini istedi.

TALİMAT GEÇEN HAFTA

Geçtiğimiz hafta içerisinde üniversitenin tüm birimlerini gönderilen Trakya Üniversitesi Rektörü Enver Duran imzalı yasakçı genelgede başörtüsünün çağdışı bir kıyefet olduğu iddia ediliyor.

YASAĞA UYMAYANLAR TEHDİT EDİLDİ

Yasakçı genelgede üniversite öğrencilerinin başörtüsü yasağına uymamaları halinde uyarılıp disiplin cezası ile cezalandırılacakları tehdidi savruldu.

KANTİNLERDE BİLE YASAK

Rektör Enver Duran'ın akıl almaz yasakçı zihniyeti sadece ders esnasını kapsamıyor. Yasakçı rektör Duran, öğrencilerin kantinlerde bile başörtülü olarak bulunamayacaklarını belirtti.

YASAKÇININ GENELGESİ

Yesakçı rektör Enver Duran'ın, üniversiteye bağlı tüm birimlere gönderdiği 11 Nisan 2011 tarihli genelgede şu akıl almaz ifadelere yer verildi:

"......Rektörlüğe bağlı tüm birimllere ayrılmış dersane, laboratuar, klinik, ameliyathane, kitaplık, araştırma ve uygulama merkezleri, bürolar, yemekhane, kantin, kafeterya ve koridorlarda, toplantı ve törenlerde çağdaş kıyafetle bulunmak zorunda olduklarını kız ve erkek ayrımı yapılmaksızın bütün öğrenciler anılan bu mekanlarda başları açık çağdaş kıyafet ve görünümde bulunmak zorunda olduklarını, her hangi bir din mezhep, ırk, dil, siyasal ve ideolojik eğilimi simgeleyen veya çağrıştıran üniversite öğrenciliği sıfatının gerektiridiği tutum ve davranışa aykırı kıyafet ve görünümde bulunamayacaklarını hüküm altına almıştır......."

8sutun.com

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.