Bozdağ Bahçeliyi Kötü Yakaladı

Bozdağ Bahçeliyi Kötü Yakaladı

Bahçeli "açılım Amerikan projesidir" dedi ortalık karıştı.Bozdağ Bahçeliyi Öcalanla vurdu.

MHP lideri Bahçeli'nin "açılım Amerikan projesidir" eleştirisine AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'dan jet cevap geldi..

Bozdağ Bahçeli'yi yalan söylemek ve iki yüzlü siyaset izlemekle suçladı. Bozdağ, Öcalan'ı Türkiye'ye teslim eden ABD'yi gündeme getirdi.

Bozdağ "Boynuna ip tak as diye mi teslim etti? Yoksa ona bir ada tahsis et, imkanları artır, onu koru, gözet kolla diye mi teslim etti? " sözleriyle Bahçeli'yi taşeronlukla suçladı..

Bozdağ'ın eleştirleri bununla sınırlı değildi. Yine Bahçeli'yi 25 Haziran 2002'de Ertuğrul Özkök'e verdiği röportajdaki sözleriyle vurdu.


ABD PROJESİNİN UYGULAYICISI

Şimdi milli proje devam ediyor. Esasen bakarsanız Amerikan projesinin baş uygulayıcısı baş taşeronu sayın Bahçelidir. Hatırlarsanız rahmetli Ecevit demişti ki, "Bölücü başını Amerika bize niye teslim etti hala anlayamadık" Acaba o zaman sormak lazım. Bölücü başını Bahçeli mi yakaladı?

Kim yakaladı Amerika yakaladı. Getirdi ve teslim etti. Hangi projeyi uygula diye teslim etti? Boynuna ip tak as diye mi teslim etti? Yoksa ona bir ada tahsis et, imkanları artır, onu koru, gözet kolla diye mi teslim etti? O zaman hükümetin uyguladığı proje ne projesiydi?

DOSYAYI NEDEN BEKLETTİLER?

27 Ocak 1999'da idam kararı kesinleşti. Yargıtay Adalet Bakanlığı'na gönderir. Adalet Bakanlığı Başbakanlığa gönderir. Başbakanlık Meclis'e gönderir. Adalet Komisyonu bir kanun hazırlar ve genel kurulda infaza karar verilir veya reddedilir. Şimdi usül bu. Dosya Başbakanlık'ta kesildi.

Neden dosyayı Başbakanlık'tan Meclis'e göndermediler. Cumhuriyet tarihinde Başbakanlık'ta bekleyen bir tane idam dosyası yok. Meclis tüzüğüne rağmen bekletilen tek dosya Ölacan'ın dosyasıdır. Ecevit, 2006 yılında nedenini şöyle açıklıyor: "Biz endişe ettik, milletvekilleri getirin bakalım derse ne yaparız diye endişe ettik."

NERESİNDE KARDEŞLİK VAR

Vatan sevgisi millet sevigisi kimsenin tekelinde değil. Her önüne gelenin alnına ihanet ölçer aletini yapıştırıyor. Tek vatan tek bayrak söylemini her yerde seçimde söyledik. Ankara'nın ötesine gidemeyen Bahçeli, belki milleti kalben bölmüş olabilir. Ama Türkiye'yi bütünleştiren bir lidere söylemesi kabul edilebilir şey değil.

Milleti ötekileştiriyor. Toplumu geriyor. İnsanları adeta sokağa davet ediyor. Bahçeli birlik bütünlükten bahsediyor. Allah aşkına Ramazan ayındayız üslubun neresinde kardeşlik var. Kin ve öfkeyle kendisi dışında herkese düşman bakmakla birlik temin edilir mi?

Bozdağ, 2002'de Bahçeli'nin Ertuğrul Özkök'e verdiği röportajda söylediklerini birebir aktardı:

Hükümet Meclis'in 1984 yılından bu yana yaşama hakkının özüne dokunulmaması yönünde benimsediği uygulamaya saygılıdır. İdam cezaları uygulanmayacak diyen o moratoryumu kim umzaladı? Altında bizim imzalarımız yok mu? Elbette imzalarımıza sadık kalacağız. Astırmayacağız"

Etiketler :