Bozok Üniversitesi'nde Şok

Bozok Üniversitesi'nde Şok

Rektörlüğünü Sezer döneminde 3 oyla üçüncü sıradan atanan Prof. Dr. İnci Varinli’nin Rektörlüğünü yaptığı Bozok Üniversitesi’ne baskın

Yozgat Bozok Üniversitesi’ne emniyet tarafından önceki gün yapılan şok baskının detaylarına Vakit ulaştı. 3 daire başkanı ile 4 işadamının gözaltına alındığı soruşturmanın bir ihbar ile başlatıldığı ve üniversite içi usulsüz ihale organizasyonunun çökertildiği öğrenildi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

Rektörlüğünü Ahmet Necdet Sezer döneminde 3 oyla üçüncü sıradan atanan Prof. Dr. İnci Varinli’nin Rektörlüğünü yaptığı Bozok Üniversitesi’ne yapılan baskının arkasından ‘organize yolsuzluk’, ‘rüşvet’ ve ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçları çıktı. Savcılık talimatıyla üniversiteye yapılan baskında İnşaat, Mali İşler ve Strateji Daire Başkanları, Sağlık ve Döner Sermayeden Sorumlu Rektör yardımcısının sorgularının sürdüğü öğrenilirken, Rektör Varinli hakkında hazırlanan dosyanın YÖK yasası gereği direkt soruşturma açılamadığı için savcılık tarafından YÖK Başkanlığı’na gönderildiği öğrenildi.

KAMUYU 10 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATMIŞLAR

4 ay önce yapılan ihbarları değerlendiren YÖK ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan incelemelerin ardından, üniversitede yapılan ihaleler ile kamunun en az 10 milyon lira zarara uğratıldığı ortaya çıktı.

İktisat Fakültesi inşaat ihalesinin yapıldığı dönemde bir şirket yetkilisinden İnşaat Daire Başkanı’na dolaylı yollarla 165.000 lira verildiği tespit edilirken, iş bitmediği halde tamamlanmış olarak gösterilerek üniversite tarafından firmaya 800.000 lira ödendiği de ortaya çıktı. Söz konusu firmanın ise işi teslim etmeden kaçtığı tespit edildi.

FİRMAYA ÖZEL İŞ

Üniversitenin araştırma ve uygulama hastanesi için yapılan makine alımlarında da büyük usulsüzlüklere rastlandığı öğrenilirken, ihalelere sadece tek firmanın katıldığı belirlendi. Söz konusu şirkete ise, yaklaşık 3.800 liralık iş verildiği ortaya çıktı.

AMBULANS ALIRKEN BİLE USULSÜZLÜK

Henüz hastane açılmadığı halde, açık ihale yöntemi kullanılmadan yapılan usulsüz bir başka ihale ile bir başka firmadan 106.000 liraya ambulans satın alındığı, aynı ambulans için daha önce bir başka şirketin 71.000 lira teklif verdiği de yapılan soruşturma neticesinde belirlendi.

VAKİT-

Etiketler :