Breivik: El Kaide'nin Hristiyan versiyonuyum

Breivik: El Kaide'nin Hristiyan versiyonuyum

Aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik, kendi oluşturduğu Tapınak Şövalyeleri adlı örgütün, terör örgütü El Kaide'nin Hristiyan versiyonu olduğun söyledi.

Oslo'da Terör Mahkemesi'nde yargılanan aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik, kendi oluşturduğu Tapınak Şövalyeleri adlı örgütün, terör örgütü El Kaide'nin Hristiyan versiyonu olduğun söyledi.

Oslo Bölge Mahkemesi'nde bugün de devam eden duruşmada, önce savcının ardında da müdahil avukatların yönelttiği soruları yanıtlayan Breivik, bağlantısı olduğu kişiler ya da saldırıları gerçekleştirmek için "kimden ilham aldığı" yönündeki sorulara yanıt vermeyeceğini söyledi.

Müdahil avukatların saldırların sonucundan memnun olup olmadığını sorması üzerine Breivik, bir taraftan bakıldığında saldırıların "trajik ve barbarca" göründüğünü, ancak diğer taraftan bakıldığında da bunun "gerekli olduğu"nun görüldüğünü öne sürdü.

Avrupa ülkelerinde El Kaide'nin Hristiyan versiyonunu yaratmak istediğinin altını çizen Breivik, "Tapınak Şövalyeleri"nin de El Kaide'nin Hristiyan versiyonu olduğunu söyledi.

-Breivik'e mektup yağıyor-

Bu arada, Norveç gazetesi NTB'nin haberine göre, Breivik'e dünyanın birçok yerinden mektup geliyor. Psikiyatrist Terje Törrissen, mektup yazanların Breivik'in kullandığı dil ve terminolojiyi kullandıklarını, ondan ilham aldıkları ve onun gibi aşırı milliyetçi biri olmak istediklerini söyledi. 23 yaşındaki adı açıklanmayan bir Amerikalı'nın mektubunda en büyük hayalinin "Breivik ile karşılaşmak olduğu"nu yazdığı bildirildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.