British Airways "düşüyoruz" dedi

British Airways "düşüyoruz" dedi

İngiliz Havayolları'na (British Airways) ait bir yolcu uçağında yanlışlıkla "düşüyoruz" anonsu yapıldığı ortaya çıktı. Peki o anda uçakta neler yaşandı? Durum nasıl düzeltildi? İşte cevabı:

 

Olayın ardından havayolları, anons sonrasında panik yaşayan yolcularından özür diledi.

Londra Heathrow'dan kalkan ve Hong Kong istikametine gitmekte olan 275 yolculu

British Airways uçağında Salı gecesi bir otomatik anons yayınlandı. Uçak Kuzey Denizi üzerinde uçtuğu sırada yapılan anonsta uçağın düşmekte olduğu belirtilirken, yolculara da neler yapması gerektiği yönünde talimatlar iletildi.

Ancak hatalı anons, kabin mürettebatı tarafından hemen fark edildi. Hostesler, bir anda telaşlanan yolcuları yatıştırmaya başladı.

Uçak yolcularından 32 yaşındaki Michelle Lord, İngiliz The Sun gazetesine açıklamasında "Hepimizin öleceğini düşündük." dedi. Bir başka yolcu ise "Size uçağınızın düşeceğinin söylenmesinden daha kötü bir şey düşünemiyorum." şeklinde duygularını aktardı.

British Airways'ten bir sözcü ise olayın araştırıldığını ve bilgisayardan kaynaklanan bir hata mı yoksa insani bir hata mı yaşandığını belirlemeye çalıştıklarını kaydetti. Sözcü açıklamasında "aşırı strese sebep oldukları için bütün yolculardan" özür diledi. Sözcü, olayın ardından kabin görevlilerinin anında müdahale ederek anonsun bir hata olduğunu söylediklerini ve uçuşun normal bir şekilde devam ettiğini aktardı.

Etiketler :