''Brooklyn Anadolu YAKASI'DIR''

''Brooklyn Anadolu YAKASI'DIR''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, New York Brooklyn'de sıcak karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Brooklyn Belediye Başkanlığı binasına gelişinde Marty Markowitz tarafından Brooklynli öğrencilerin bando ve dans gösterileri ile karşılandı. Topbaş, Brooklyn Belediye Başkanı  Markowitz ile görüştü.

İSTANBUL'A DAVET ETTİ

''Türkiyem'' şarkısının çalındığı ve Türk bayrakları ile süslü belediye binasında bir konuşma yapan Topbaş, New York'ta bulunmaktan ve Brooklyn Belediye Başkanı Markowitz ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Markowitz'in iki yıl önce İstanbul'u ziyaret ettiğini, o günden bu yana kendisini Brooklyn'ne davet ettiğini anlatan Topbaş, ziyarette aralarında çok samimi ve sıcak gönül bağları oluştuğunu ifade etti.

Markowitz'in heyecanlı ve sürprizlerle dolu bir başkan olduğunu dile getiren Topbaş, New York'un soğuk havasına bir sıcaklık getirmeye çalıştıklarını, ancak burada daha fazla sıcaklık bulduklarını söyledi.

Kadir Topbaş, İstanbulluların sıcak gönüllü ve ev sahipliğini seven insanlar olduğunu belirterek, New York'ta yaşayanları İstanbul'a davet etti.

MARKOWITZ: İSTANBUL BİR MODEL

Topbaş, New York ziyareti çerçevesinde Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Başkanı olarak BM'de Genel Sekreter Ban Ki-mun dahil çeşitli temaslarda bulunacağını kaydetti.

Markowitz de sözlerine Türkçe olarak ''Merhaba arkadaşlar, Brooklyn'e hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Mutluyuz'' diyerek başladı.

İstanbul'un iki kıtayı birleştiren bir köprü konumu ve 12 milyonun üzerinde nüfusu ile dünyanın en büyük şehirlerinden olduğunu kaydeden Markowitz, ''Türkiye gibi İstanbul da doğu ile batıyı birleştirerek dünyaya bir model teşkil ediyor'' dedi.

''BROOKLYN ANADOLU YAKASI'DIR''

Markowitz, New York Times gazetesinin birkaç gün önce İslam ve demokrasiyi bütünleştiren sağlam ekonomisi ile Türkiye'nin Mısır için bir model olduğu yönünde büyük bir inanç olduğunu yazdığını hatırlattı.

Doğu ve batıyı birleştiren İstanbul gibi Brooklyn'in de bir kavşak olduğunu dile getiren Markowitz, iki şehir arasındaki benzerliklere değindi.

İstanbul Boğazı'na karşılık East River'a, Boğaz Köprüsü'ne karşılık Brooklyn Köprüsü'ne sahip olduklarını belirten Markowitz, ''Manhattan İstanbul'un Avrupa Yakası ise Brooklyn de Anadolu Yakası'dır'' dedi.

TOPBAŞA 'AĞABEY' DEDİ

Markowitz, Kadir Topbaş'ın kendisinden bir ay büyük olduğunu belirterek, kendisine ''My ağabey'' diye hitap etti.

Brooklyn'in Türklerin en yoğun yaşadığı yerlerden biri olduğunu kaydeden Markowitz, konuşmasını ''Ne Mutlu Türküm diyene'' sözleri ile bitirdi.

Markowitz, konuşmaların ardından Başkan Topbaş'a Brooklyn Köprüsü'nün bir maketi ile Brooklyn'deki eserlerin resimleriyle süslü bir minder hediye etti.

Topbaş da, Markowitz'e lale figürlerinin yer aldığı porselen bir tabak, Türk lokumu ve İstanbul'u anlatan bir kitap hediye etti.

Etiketler :