Brüksel'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Brüksel'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği, Cumhuriyetin 99'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi.Wiltcher's Steigenberger...

BRÜKSEL (AA) - Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği, Cumhuriyetin 99'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Wiltcher's Steigenberger Otel'de gerçekleştirilen, Türkiye ve Belçika milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı paylaşıldı.

Törene Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Basat Öztürk, AB, NATO ve Belçika Dışişleri Bakanlığından temsilciler ile çok sayıda Türk ve yabancı davetli katıldı.

Brüksel Büyükelçiliğine yeni görevlendirilen Büyükelçi Bekir Uysal da programda hazır bulundu.

Resepsiyon, Uysal'ın henüz güven mektubunu sunmamış olması nedeniyle Geçici Maslahatgüzar Çiğdem Say'ın ev sahipliğine yapıldı.

Say, açılış konuşmasında, gelecek yılın Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olması nedeniyle önemli bir dönemeçte olunduğunu söyledi.

Türkiye'nin, NATO üyesi, AB'ye aday ülke ve Avrupa Konseyi'nin kurucu üyelerinden biri olduğunu anımsatan Say, bu nedenle zor zamanlarda dahi "yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesi gereği uluslararası güvenlik, barış ve istikrar için önemli bir rol üstlenmeye devam ettiğini ifade etti.

Resepsiyonda davetlilere Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.